Μαρινέλλα – «Σταματήστε να ρωτάτε γιατί δεν πάνε επισκεπτήρια»

Μαρινέλλα

"Η Μαρινέλλα πήρε τέτοια αγάπη από τον κόσμο, που της έδωσε δύναμη."

Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε το πρωί του Σαββάτου για τη Μαρινέλλα και την πορεία υγείας της στην εκπομπή «Καλημέρα είπαμε;» της ΕΡΤ.

«Η Μαρινέλλα πήρε τέτοια αγάπη από τον κόσμο, που της έδωσε δύναμη… Δεν μπορείτε να το καταλάβετε. Ο κάθε άρρωστος που είναι σε αυτά τα κρεβάτια του πόνου, που λέμε, έχει μεγάλη σημασία ο ίδιος να δίνει δύναμη στον εαυτό του αλλά και η δύναμη που παίρνει από τους γύρω του. Η Μαρινέλλα το είχε αισθανθεί αυτό. Είναι και θέμα διαίσθησης. Πήρε πάρα πολύ μεγάλη δύναμη. Οι γυναίκες είμαστε δυνατές, το ξέρουν όλοι, επομένως φαινόταν από την αρχή. Βέβαια, είχε τα θετικά της. Δεν διασωληνώθηκε, δεν υπήρχε λόγος. Δεν υπήρχαν κριτήρια διασωλήνωσης. Πήγε καλά και δεν έκανε κάποια λοίμωξη. Όταν κάνεις ενδιάμεσα κάποια λοίμωξη, τότε στραβώνει το περιστατικό. Δεν τα έκανε όλα αυτά, πήγε καλά».

Είχε και έναν οργανισμό πολύ δυνατό, ανεξάρτητα της ηλικίας της. Βλέπεις άτομα 40 χρονών, που τα διασωληνώνουν, μόλις μπαίνουν στην ΜΕΘ και δεν μπορούν να βγουν. Η Μαρινέλλα πήγε καλά. Τώρα, σιγά-σιγά. Να απαντήσω και σε κάτι. Σταματήστε να ρωτάτε γιατί δεν πάνε επισκεπτήρια στους ασθενείς κλπ. Πρέπει όλοι να καταλάβουν σε αυτήν τη χώρα ότι όσο μπαίνουν περισσότεροι, συναισθηματικά για τον ασθενή είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να του κάνεις. Δεύτερον, υπάρχουν ιώσεις αυτή τη στιγμή. Δεν μπορείς να μπαίνεις σε ένα δωμάτιο με αρρώστια. Μιλάω για όλους τους ασθενείς» είπε η Ματίνα Παγώνη.