Zappit

Μαρία Σπυράκη: Εκτός ΝΔ – Ερευνώνται δύο συνεργάτες της

"Αποδέχομαι και ζητώ την άρση της ασυλίας μου για να απαντήσω στο αίτημα του γενικού εισαγγελέα" απαντά η Μαρία Σπυράκη. 

Εκτός της Νέας Δημοκρατίας αλλά και της λίστας για τις επόμενες εκλογές βρέθηκε η Μαρία Σπυράκη. Η Ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, για την οποία ζητήθηκε η άρση της ασυλίας της, ερευνάται για χρήματα που αφορούν στις μετακινήσεις δύο στενών συνεργατών της.

Με μία λιτή ανακοίνωση μόλις 56 λέξεων η Μαρία Σπυράκη μπαίνει στον «πάγο» ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

«Με απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της ΝΔ της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται. Όσο διαρκεί η ανωταίρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελεία ζήτησε στην άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη για προβληματική διαχείριση της αμοιβής συνεργατών της. Η έρευνα αφορά σε δύο συνεργάτες της με το ποσό μετακίνησης του ενός να έχει διευθετηθεί από την ίδια.

«Αποδέχομαι άμεσα το αίτημα της άρσης της ασυλίας. Ζητώ την άρση της ασυλίας μου για να απαντήσω στο αίτημα του γενικού εισαγγελέα. Δεν έχω καμία σχέση με τα χρήματα» απαντά η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.