Λευτέρης Πετρούνιας: Εντυπωσιακός ο Έλληνας Ολυμπιονίκης στην προσπάθεια για να γράψει ιστορία

Λευτέρης Πετρούνιας

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας αμέσως μετά τους Τζινγκιουάν Ζόου και Γιανγκ Λιου.

Το τρίτο του μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 ήρθε να διεκδικήσει ο Λευτέρης Πετρούνιας, το απόγευμα της Κυριακής, στους κρίκους στο Παρίσι. Ο Έλληνας πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης βρέθηκε για τρίτη συνεχή φορά στην Ολυμπιάδα και θέλησε να γράψει την δική του ιστορία κατακτώντας ακόμα ένα μετάλλιο.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας διαγωνίστηκε τρίτος στη σειρά, αμέσως μετά τους δύο Κινέζους που θεωρούνταν και φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Οι Κινέζοι Τζινγκιουάν Ζόου και Γιανγκ Λιου ήταν οι κορυφαίοι του προκριματικού με διαφορά ενώ στους κύριους διεκδικητές των μεταλλίων περιλαμβάνονταν επίσης ο εκπρόσωπος της οικοδέσποινας Γαλλίας, Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ και ο Τούρκος νικητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 2022 και του Ευρωπαϊκού του 2023, Άντεμ Ασίλ.

Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση, ο Λευτέρης Πετρούνιας ολοκλήρωσε την προσπάθεια του και πήρε 15.100 βαθμούς. Έτσι, αμέσως μετά τους δυο Κινέζους, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης βρέθηκε στην τρίτη θέση και αυτή θα είναι κατ’ επέκταση η καλύτερη θέση που μπορεί να πάρει στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.