Λευτέρης Αυγενάκης: Διαγράφηκε από την ΚΟ της ΝΔ

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τέθηκε ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Λευτέρης Αυγενάκης μετά τον σάλο που προκλήθηκε για την βιαιοπραγία του εναντίον υπαλλήλου του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

Με επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι ο βουλευτής Ηρακλείου τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Την ανακοίνωση έκανε στο σώμα, ο προεδρεύων Βασίλης Βιλιάρδος, ο οποίος διέκοψε τη συνεδρίαση της Βουλής, διαβάζοντας την επιστολή που έφτασε στο προεδρείο: «Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ενημερώνει πως ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας».

Πλέον η ΚΟ της ΝΔ αριθμεί 157 βουλευτές.

Μετά την αποκάλυψη του επεισοδίου αλλά και το βίντεο που κυκλοφόρησε από το επεισόδιο με τον βουλευτή της ΝΔ μαινόμενο να χειροδικεί εναντίον του υπαλλήλου η διαγραφή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν μονόδρομος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται – δηλαδή να κληθεί σε εξηγήσεις ο βουλευτής από τον γραμματέα της ΚΟ Σταύρο Καλαφάτη αλλά και από τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα. Στη συνέχεια, ζήτησε ο ίδιος την διαγραφή του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας από την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Αυτό και συνέβη και σύμφωνα με πληροφορίες ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά τις εξηγήσεις που έδωσε αποχώρησε από τη Βουλή εμφανώς εκνευρισμένος.

Οι εξελίξεις όμως ήταν ραγδαίες για τον πρώην υπουργό και σε άλλα επίπεδα. Από τη μια του επιβλήθηκαν πειθαρχικά μέτρα από τον Πρόεδρο της Βουλής ενώ διατάχθηκε και εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαπράχθηκαν και ποια αδικήματα.

Δεν παραδίδει την έδρα

Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με ανάρτησή του ανακοίνωσε ότι σέβεται την απόφαση του πρωθυπουργού αλλά δεν παραδίδει την έδρα. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του newsit.gr η στάση του δεν θα αλλάξει και θα ψηφίζει όλα τα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Πηγή: newsit.gr