Στη συνέντευξή του στο περιοδικό «PEOPLE» δήλωσε ότι η μαγειρική δεν συνεπάγεται απαραίτητα και μεγάλες χρηματικές απολαβές.
“Ο κόσμος νομίζει ότι οι chef είμαστε πλούσιοι. Καμία σχέση. Τα έξοδα που έχει ένα καλό εστιατόριο είναι απίστευτα. Οι πρώτες ύλες είναι πανάκριβες. Η μαγειρική είναι κατάθεση ψυχής, δεν είναι για να βγάλεις λεφτά. Αν άνοιγα σουβλατζίδικο, θα έβγαζα περισσότερα. Θα είχα μόνο αυτό και είναι σίγουρο πως θα είχα 60 μαγαζιά. Όχι ότι σνομπάρω τα σουβλάκια, αλλά εμένα μου αρέσει η επαφή και η σχέση με το φαγητό που έχω τώρα, όχι κάτι άλλο. Δεν θα ήμουν ευτυχισμένος εάν έκανα κάτι άλλο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για το ενδεχόμενο να είναι και στο επόμενο “Master Chef”, ο Λευτέρης Λαζάρου είπε: “Έχω πάρα πολλές υποχρεώσεις και δεν ξέρω πού θα βρίσκομαι και τι θα κάνω. Θέλω να μπορέσω να το ξανακάνω, γιατί μου λείπει κι ας ήταν δύσκολο και βαρύ».