Zappit

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το αστείο για τον καύσωνα και την έφιππη αστυνομία – «Ίσως έπρεπε να ζητήσω καμήλες»

"Τα άλογα θα χρειαστεί να μείνουν για λίγο ακόμα στον στάβλο", τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός.

Συνέντευξη στον Παύλο Τσίμα και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός, 20 περίπου ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές και την εντυπωσιακή νίκη της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο θέσπισης έφιππης αστυνομίας αλλά και κατάργησης της πανεπιστημιακής.

Μάλιστα, με αφορμή τον καύσωνα Cleon, ο οποίος «χτυπά» τη χώρα αυτές τις ημέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίστασε να κάνει χιούμορ, συνδυάζοντας τα δύο θέματα.

«Ίσως με αυτή τη ζέστη έπρεπε να ζητήσω καμήλες από τους φίλους μου στη Σαουδική Αραβία. Είναι ενδιαφέρουσα ιδέα αλλά δεν χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή. Ήταν κάτι που υπήρχε στον προγραμματισμό του υπουργείου ως σκέψη αλλά έκρινα ότι στην παρούσα συγκυρία δεν το χρειαζόμαστε», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Τα άλογα θα χρειαστεί να μείνουν για λίγο ακόμα στον στάβλο», τόνισε χαριτολογώντας.

Όσον αφορά την πανεπιστημιακή αστυνομία και το ενδεχόμενο της οριστικής της κατάργησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε ένα τέτοιο σενάριο, αναφέροντας ότι θα συνεχίσουν κανονικά να γίνονται περιπολίες.