Κώστας Γαβράς: «Η Τελετή Έναρξης ήταν ένα πολύ ωραίο θέαμα, εγώ δεν θα άλλαζα τίποτα»

Κώστας Γαβράς

"Δεν ήταν ο Μυστικός Δείπνος κατά τη γνώμη μου. Κατ' αρχάς είχε γυναίκες, δεν έμοιαζε καθόλου. Απλώς ήταν άνθρωποι γύρω από ένα τραπέζι".

Τη δική του άποψη για την εικόνα στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι έκανε ο Κώστας Γαβράς. Ο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Update του ERT News και τόνισε πως το θέαμα που προσέφεραν οι Γάλλοι διοργανωτές τον ικανοποίησε απόλυτα παρά τις αντιδράσεις και τα αρνητικά σχόλια που ακούστηκαν από διάφορους κύκλους.

«Όταν γίνεται κάτι μεγάλο στη Γαλλία, το σύνηθες είναι να προσπαθούν να κάνουν κάτι διαφορετικό σε σχέση με τις άλλες χώρες. Αυτή ήταν η βάση αυτής της απόφασης. Έγινε ένα τεράστιο, πολύ ωραίο θέαμα με καταπληκτικές στιγμές. Εξαιρετικό παρά τη δυσκολία της βροχής», είπε αρχικά ο Κώστας Γαβράς.

«Δεν ήταν ο Μυστικός Δείπνος κατά τη γνώμη μου. Κατ’ αρχάς είχε γυναίκες, δεν έμοιαζε καθόλου. Απλώς ήταν άνθρωποι γύρω από ένα τραπέζι. Ακόμη κι αν είχε κάποιον υπαινιγμό επάνω στον Μυστικό Δείπνο, δεν θεωρώ ότι είναι κάτι άσχημο. Ο Μυστικός Δείπνος δεν παρουσιάζει τον Χριστιανισμό αλλά μία εικόνα του. Woke ή anti-woke, δεν έχει καμία σημασία για μένα», υπογράμμισε ο καταξιωμένος Έλληνας σκηνοθέτης.

«Το καταπληκτικό ήταν η πορεία της φλόγας, το ότι πέρασε από παντού, από σπίτια μέχρι και μουσεία, κάτι τελείως διαφορετικό απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι στιγμής. Το θέαμα ήταν πολύ δεμένο παρά τις δυσκολίες της βροχής. Δεν θα άλλαζα τίποτα», ανέφερε στη συνέχεια ο Κώστας Γαβράς.

«Η ακροδεξιά αποζητά το παραδοσιακό, αρνούμενη την οποιαδήποτε αλλαγή. Παγκοσμίως η ακροδεξιά στάθηκε κριτικά απέναντι στην τελετή έναρξης. Ειδικά η Γαλλική ακροδεξιά είχε άγρια στάση απέναντι στην τελετή έναρξης, στάση την οποία γενικά συνηθίζει να έχει», κατέληξε στο σχόλιό του για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ο Κώστας Γαβράς.