Ο Κώστας Χαρδαβέλλας μιλά στο περιοδικό MYtv και στον Χρήστο Κοσμίδη για την τηλεόραση στην οποία έχει καριέρα 37 χρόνων, αλλά και το πότε είναι κατάλληλη στιγμή για εκείνον να περάσει πίσω από τις κάμερες. «Βλέπω την ποαδοχή του κοινού στην τηλεόραση, αλλά και στο ραδιόφωνο, όπου η ακροαματικότητα την οποία έχει η εκπομπή μου είναι πολύ υψηλή, και πιστεύω ότι ο κόσμος ακόμα με αντέχει. Μόλις καταλάβω ότι ο κόσμος δεν με αντέχει, θα φύγω μόνος μου.»
Με γνώμονα την τηλεοπτική πορεία σας, πώς κρίνετε την τηλεόραση σήμερα;
Θεωρώ ότι είμαστε σε μία τηλεοπτική παρακμή, δεδομένου ότι κανένα κανάλι δεν βγάζει τα λεφτά του και όλοι ξοδεύουν χωρίς να κερδίζουν. Η περιστολή των δαπανών, το επίπεδο των εκπομπών, το επίπεδο των εκπομπών που υπάρχει πια και η μείωση των αμοιβών των εργαζομένων στην τηλεόραση έχουν δημιουργήσει μια παρακμιακή εποχή η οποία ακολουθεί παράλληλα την οικονομική κατάσταση που βιώνει στις μέρες μας η Ελλάδα. Δεν ξέρω πως θα βγούμε από αυτό το πηγάδι, όμως τα πράγματα πηγαίνουν ολοένα και χειρότερα για την ελληνική τηλεόραση.
Πάντως, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, φέτος είδαμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς – σε σχέση με προηγούμενες χρονιές – να επενδύουν σε νέες παραγωγές στο πρόγραμμα τους.
Αν γυρίσουμε όμως πίσω δέκα χρόνια είναι φανερό ότι υπάρχει ένα τεράστιο οικονομικό πρόβλημα. Φυσικά και γίνονται κάποιες παραγωγές, σίριαλ – αλίμονο αν δεν γίνονταν – όχι όμως τόσες σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, που βεβαίως γίνονταν και υπερβολές. Δηλαδή για μένα, ήταν τεράστια υπερβολή όταν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου πετούσε τις τηλεοράσεις των ανθρώπων από τα παράθυρα των σπιτιών τους για να πάρουν καινούριες. Αυτές ήταν υπερβολές, αλλά ανάμεσα στην υπερβολή και στη σημερινή φτωχή πραγματικότητα υπάρχει μια μέση λύση και αυτή κατά τη γνώμη μου έχει χαθεί από την ελληνική τηλεόραση.