Η κοινωνία, η δημοκρατία, η ηθική και η ζωή στην Ελλάδα. Τα προβλήματα, τα ερωτήματα, οι λύσεις και τα εμπόδια για μια καλύτερη διαβίωση.
Προσωπικότητες της Ελλάδας δίνουν συνεντεύξεις στον Μπάμπη Παπαδημητρίου, τον Άρη Πορτοσάλτε και την Κατερίνα Ακριβοπούλου, σε μια διαφορετική προσέγγιση των θεμάτων που μας απασχολούν στη νέα εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Πρόσωπα και απόψεις».
Τη Νίκη Γουλανδρή φιλοξενεί στην πρεμιέρα της εκπομπής «Πρόσωπα και απόψεις» ο Άρης Πορτοσάλτε την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 15.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Η πρόεδρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές της συνεντεύξεις μιλά στον Άρη Πορτοσάλτε για το πως δημιουργήθηκε το Μουσείο πως εξελίχθηκε κάνοντας ένα ταξίδι στη ζωή της.
Η κ. Γουλανδρή το 1991 είχε αναδειχθεί Γυναίκα της Ευρώπης για την προσφορά της.
Η ίδια αποκαλύπτει ότι «..το Μουσείο ήταν σκοπός της ζωής μας. Ήταν μία διανοητική και πνευματική σύλληψη του συζύγου μου Αγγέλου Γουλανδρή…»
Ξεκίνησε το 1964 και γρήγορα επεκτάθηκε και σήμερα φιλοξενεί εκθέματα και από πολλές άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας.
Παράλληλα στη Θεσσαλονίκη το 1991 το Μουσείο ίδρυσε το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων – Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) και το 1999, εν όψει της νέας χιλιετίας και της συνεχιζόμενης υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας προχώρησε στην δημιουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης ΓΑΙΑ.
Αναφέρεται ακόμη, στην νέα Έκθεση του Μουσείου με Βιβλία όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει από το πρώτο βιβλίο που τυπώθηκε μέχρι σήμερα.
Η κ. Γουλανδρή μιλά για τις αξίες στην σύγχρονη κοινωνία, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αλλά και το ρόλο της παιδείας και της εκπαίδευσης.
Η πρόεδρος του Μουσείου ξεχωρίζει σημαντικές γυναίκες τις οποίες γνώρισε στην πορεία της ζωής της μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Ιντιρα Γκάντι , η πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας Ρόμπερτσον αλλά και η δική μας Μελίνα Μερκούρη.
Η κ. Νίκη Γουλανδρή μεταξύ άλλων έχει τυπώσει και τρία βιβλία με συλλογές φυτά που έχει η ίδια ζωγραφίσει. Μάλιστα το ένα από αυτά έχει κάνει το γύρο του κόσμου και φιλοξενείται σε πολλά μουσεία όπως αυτό της Νέας Υόρκης, του Πεκίνου κ.α