Zappit

Γνωρίστε τους πέντε ΟΠΑΠ Champions που «πετούν» για Παρίσι

Μερικές μέρες απέμειναν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και η ελληνική αποστολή είναι πανέτοιμη για να «πετάξει» στην Πόλη του Φωτός.

Ο χρόνος στην κλεψύδρα για το σημαντικότερο αθλητικό ραντεβού των τελευταίων 4 ετών αδειάζει και χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες ανά τον κόσμο ανυπομονούν να δουν τους κόπους τους να αποφέρουν καρπούς καθώς θα καταβάλλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Ανάμεσα στους αθλητές και τις αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας βρίσκονται και 5 ΟΠΑΠ Champions. Πρόκειται για αθλητές που υποστηρίζονται από τον ΟΠΑΠ με στόχο να αναδειχθεί η καθημερινή τους προσπάθεια και να επιτευχθούν οι στόχοι τους.

Ο Απόστολος Χρήστου, η Παναγιώτα Δόση, ο Μιχάλης Αναστασάκης, η Ευαγγελία Αναστασιάδου και ο Νίκος Παπαγγελής, που ανήκουν στην οικογένεια των ΟΠΑΠ Champions, έχουν κερδίσει την πρόκριση στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να προσθέσουν μία ακόμα διάκριση στο βιογραφικό τους.

Για τον πρωταθλητή κολύμβησης Απόστολο Χρήστου, που προέρχεται από μία πολύ επιτυχημένη χρονιά με ένα χάλκινο σε Παγκόσμιο και 2 χρυσά σε Ευρωπαϊκό, ο στόχος είναι να ξεπεράσει τον εαυτό του. Με πλεονέκτημα την εμπειρία του σε 2 Ολυμπιακούς Αγώνες, θεωρεί πως η τρίτη του συμμετοχή εφέτος θα είναι και η πιο όμορφη.

Παρών για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι και ο σφυροβόλος Μιχάλης Αναστασάκης, ο οποίος ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας στις διοργανώσεις του Ρίο και του Τόκιο. Ευχή του για το Παρίσι είναι να κάνει τη βολή που θα τον φέρει στο βάθρο, αφού, όπως έχει δηλώσει, το μεγαλύτερό του όνειρο είναι μια διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την πρώτη της εμπειρία από Ολυμπιακούς Αγώνες ετοιμάζεται να αποκομίσει η πρωταθλήτρια του ύψους Παναγιώτα Δόση, η οποία φαίνεται πως διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας της. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο ΣΕΓΑΣ την ανέδειξε ως κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς στην κατηγορία γυναικών κάτω των 23 καθώς και κορυφαία ανερχόμενη αθλήτρια.

Το βάπτισμα του πυρός θα πάρει και η πρωταθλήτρια της κωπηλασίας Ευαγγελία Αναστασιάδου, η οποία κατέκτησε το 2022 την κορυφή του κόσμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23  στο Βαρέζε της Ιταλίας και θέλει τώρα να κάνει ένα άλμα στην καριέρα της διεκδικώντας μια θέση στο βάθρο.

Με την εμπειρία των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και μότο ζωής το «όταν θέλεις κάτι στη ζωή, απλώς πηγαίνεις και το παίρνεις», ο πρωταθλητής της ποδηλασίας Νίκος Παπαγγελής θέλει να κάνει στο Παρίσι τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του και να διεκδικήσει μια ακόμα υψηλότερη θέση από την 6η που κατέκτησε το 2021.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΟΣΗ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ