Zappit

Γιάννης Μόρτζος: Όταν έμεινε 35 μέρες σε κώμα στην εντατική – «Έβλεπα ανθρώπους να πεθαίνουν κάθε μέρα»

«Είχα την εντύπωση ότι φεύγω, το σκεφτόμουν κι έλεγα κάτσε ακόμα λίγο. Μου έδινα κουράγιο», είχε πει τότε ο Γιάννης Μόρτζος.

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο Γιάννης Μόρτζος, σε ηλικία 83 ετών. Ο ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τον τελευταίο καιρό.

Γιάννης Μόρτζος: Τι δήλωνε πριν έναν χρόνο για τον Αλέξανδρο Ρήγα και το remake του «Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή»

Τον Μάιο του 2022 ο Γιάννης Μόρτζος είχε καθίσει στον καναπέ του «Στούντιο 4». Τότε είχε μιλήσει για την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του και την αποτυχημένη επέμβαση που παρά λίγο να του κοστίσει τη ζωή.

«Η σύζυγός μου κι εγώ είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε ένα γιατρό τον κουνιάδο μου, ο οποίος είναι σωτήρας. Αυτός μας κατευθύνει τι θα κάνουμε. Του οφείλω κι εγώ πολλά γιατί με έσωσε. Εγώ έκανα bypass και κάτι πήγε στραβά στην επέμβαση. Έμεινα 35 ημέρες αναίσθητος. Ξύπνησα και δεν ήξερα τι γινόταν, ήμουν χαμένος. Στην εντατική που ήμουν έβλεπα να πεθαίνουν κάθε μέρα κι έλεγα με έφεραν κι εμένα για να πεθάνω. Είχα την εντύπωση ότι φεύγω, το σκεφτόμουν κι έλεγα κάτσε ακόμα λίγο. Μου έδινα κουράγιο», είχε πει τότε ο Γιάννης Μόρτζος.

Γιάννης Μόρτζος: Όταν ζήτησε συγγνώμη από τον Γιώργο Λαμπάτο, στην τελευταία του συνέντευξη

Σε άλλη συνέντευξη, στις αρχές Μαρτίου 2024, στη Super Κατερίνα, ο Γιάννης Μόρτζος είχε πει: «Ήμουν στα πρόθυρα του θανάτου. Έκανα μια εξέταση και βρήκαν ότι έχω πρόβλημα με την καρδιά. Μου είπε ο γιατρός “πρέπει να κάνεις τριπλό bypass”. Έπεσα σε κώμα για 35 ημέρες. Νομίζω όμως ότι ένας λόγος που κρατήθηκα στη ζωή ήταν η γυναίκα μου, η Γιούλη η οποία καθόταν για 35 ημέρες επάνω από το μαξιλάρι μου και δεν πήγαινε πουθενά».