Zappit

«Έσπασε» ο Γιώργος Λιάνης για τον Ανδρέα Παπανδρέου: «Θα πω και κάτι που ίσως δεν το ξέρει ο κόσμος»

"Μας είπε το εξής ένα βράδυ στην Εκάλη στον Κάρολο Παπούλια, σε μένα και στον Κατσιφάρα" αποκάλυψε ο Γιώργος Λιάνης.

Στο πλατό της εκπομπής «Εξελίξεις τώρα» με την Αναστασία Γιάμαλη βρέθηκε καλεσμένος ο Γιώργος Λιάνης, το απόγευμα της Κυριακής, στο Μεγάλο Κανάλι. Με αφορμή τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, προβλήθηκε στον αέρα ένα βίντεο για τον Ανδρέα Παπανδρέου, ύστερα από το οποίο ο γνωστός δημοσιογράφος θέλησε να μοιραστεί δυο λόγια για τις τελευταίες στιγμές του πολιτικού.

Ειδικότερα, αμέσως μετά την προβολή του σχετικού αποσπάσματος για τον αείμνηστο ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Λιάνης παραδέχθηκε πως «εντάξει, συγκινήθηκα. Υπέροχο το βίντεο αλλά εδώ απαντά στο ερώτημα σου, αν μπορούσε να νικήσει την δεξιά. Η τελευταία νίκη έγινε όταν ο Παπανδρέου είχε κάνει την εγχείρηση και είχε πέντε by pass και νέα βαλβίδα. Του έλεγε ο Γιακούμπ, το θυμάμαι σαν τώρα, ότι δεν πρέπει να βγαίνει στα πλήθη. Είχαμε πάει όμως στην Κρήτη και βγήκε στα Μάλια όπου τον αγκάλιαζαν και το βράδυ τα χέρια του ήταν πρησμένα. Ήταν αγωνιστής μεγάλος ο Ανδρέας Παπανδρέου».

«Θα πω και κάτι τελευταίο που ίσως δεν το ξέρει ο κόσμος. Το τέλος του το καθόρισε ο ίδιος. Ένα βράδυ στην Εκάλη, μας είπε στον Κάρολο Παπούλια, σε μένα και στον Κατσιφάρα που ήμασταν εκεί και τρώγαμε το εξής: «Ξέρετε πως πεθαίνει το στρείδι;». Δεν ξέραμε, δεν μας απάντησε και τη νύχτα που φύγαμε μας απάντησε στην πόρτα: «Το στρείδι κλείνεται στον εαυτό του». Ο Ανδρέας Παπανδρέου αναχώρησε όταν κατάλαβε ότι πια δεν μπορεί να είναι ο αγωνιστής».

«Δεν ήθελε ποτέ να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας, που θα είναι ξανά πρωθυπουργός και δεν μπορεί να πάει στο συνέδριο. Κλείστηκε στον εαυτό του και έτσι έφυγε» συμπλήρωσε, εν συνεχεία, ο Γιώργος Λιάνης στον αέρα της ενημερωτικής εκπομπής της Αναστασίας Γιάμαλη στο Μεγάλο Κανάλι.