Ειρήνη Αγαπηδάκη: «Έχω κάποια ευρήματα στο στήθος και ο γιατρός έχει συστήσει έλεγχο κάθε έξι μήνες»

Ειρήνη Αγαπηδάκη

"Είμαι και γω στην ομάδα του προγράμματος Φώφη Γεννηματά" αποκάλυψε, για πρώτη φορά, η Ειρήνη Αγαπηδάκη στη Βουλή.

Σε μια προσωπική εξομολόγηση προχώρησε η αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη μιλώντας στη Βουλή για το πόσο σημαντικό είναι το εθνικό πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για τον καρκίνο του μαστού. Σε αυτήν, η κα. Αγαπηδάκη αποκάλυψε για πρώτη φορά πως και η ίδια έχει ευρήματα τα οποία παρακολουθεί και δεν δείχνουν κακοήθεια.

Όπως παρακολουθήσαμε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action 24 με την Εύη Φραγκάκη, το βράδυ της Πέμπτης, η Ειρήνη Αγαπηδάκη σημείωσε χαρακτηριστικά από το βήμα της βουλής πως «εάν υπάρξει κάποιο εύρημα , όπως για παράδειγμα στις γυναίκες που έχουν ύποπτα συμπτώματα και γω είμαι στην ομάδα του προγράμματος Φώφη, μία από αυτές, εκδίδεται αμέσως το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό για να κάνουμε υπερηχογράφημα και εξέταση από τον γιατρό».

«Με βάση αυτές τις εξετάσεις μπορεί ο γιατρός να μας συστήσει να πηγαίνουμε κάθε έξι μήνες να κάνουμε την μαστογραφία μας. Και στη δική μου περίπτωση, που έχω κάποια ευρήματα, ο γιατρός μού έχει συστήσει κάθε έξι μήνες έναν έλεγχο με υπερηχογράφημα και φυσικά με την ψηφιακή μαστογραφία».

«Κι αυτό γιατί με την αυτοψηλάφηση θα εντοπίσω κάτι, αν εξελιχθεί, πολύ πιο αργά από ότι θα το εντόπιζε η εξέταση» συμπλήρωσε, από το βήμα της Βουλής, η Ειρήνη Αγαπηδάκη το απόγευμα της Πέμπτης.