Ο μεγάλος μας ηθοποιός από την προπερασμένη Παρασκευή βρισκόταν διασωληνωμένος αντιμετωπίζοντας λοίμωξη του αναπνευστικού και καρδιακή ανεπάρκεια με την κατάσταση του να κρίνεται μη αναστρέψιμη και τον ίδιο να μεταφέρεται σε θάλαμο. Η αυλαία για τον ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου που ενέπνευσε το σλόγκαν «κορίτσια ο Μπάρκουλης»έπεσε το μεσημέρι της Τρίτης. Ο Ανδρέας Μπάρκουλης έφυγε από τη ζωή στα 80 του χρόνια, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο Αγία Όλγα όπου νοσηλευότανε τις τελευταίες εβδομάδες μετά από πολύχρονη μάχη με τα προβλήματα υγείας.
Άγρυπνος φρουρός πλευρό του πάντα το στήριγμα του, η σύζυγος του Μαίρη Μπάρκουλη, καθώς και τα παιδιά και τα εγγόνια του.
Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου του 1936. Σπούδασε υποκριτική και κατά την αποφοίτησή του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό ταλέντο. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο το αμέσως επόμενο έτος με την ταινία Μαρία Πενταγιώτισσα. Ένα μικρό διάστημα της ζωής του το πέρασε στις ΗΠΑ, όπου ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι. Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του ’60. Ενδεικτικό της αίγλης του αυτής είναι το σλόγκαν: «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!».
Εμφανίστηκε σε περισσότερες από εκατό ταινίες όπως «Κοινωνία ώρα Μηδέν» (1966) , «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1967), «Όλγα Αγάπη μου» (1968), αλλά και κωμωδίες, όπως «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα» (1958), «Διακοπές στην Αίγινα» (1958), «Η Μουσίτσα»(1959), «Μην είδατε τον Παναή» (1962), «Το Δόλωμα» (1964), «Τζένη Τζένη» (1965), «Ησαΐα μη Χορεύεις» (1969), «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» (1970) και η «Θεία μου η χίπισσα» (1970).