Δώρα Τσαμπάζη: Υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Δώρα Τσαμπάζη

Η γνωστή δημοσιογράφος τοποθετήθηκε τιμητικά σε μη εκλόγιμη θέση, σε μία καθαρά συμβολική πράξη στη μνήμη του συζύγου της, Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Μεταξύ των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται στις εκλογές της 21ης Μαΐου η Δώρα Τσαμπάζη. Η χήρα του αδικοχαμένου Ολυμπιονίκη του Tae Kwon Do, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, επιβεβαίωσε τις φήμες που την ήθελαν να αποδέχεται την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα.

Η γνωστή δημοσιογράφος τοποθετήθηκε τιμητικά σε μη εκλόγιμη θέση (συγκεκριμένα στη 14η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας), σε μία καθαρά συμβολική πράξη στη μνήμη του συζύγου της, που έφυγε από τη ζωή μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με μία σπάνια μορφή καρκίνου.

Η Δώρα Τσαμπάζη γεννήθηκε στις Σέρρες. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ενώ εργάστηκε σε διάφορα τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και έντυπα Μέσα της Θεσσαλονίκης, όπως τα Makedonia TV, Sport 103, Libero 107,4, και Σπορ του Βορρά. Το 2016 παντρεύτηκε με τον δύο φορές αργυρό Ολυμπιονίκη του Tae Kwon Do, Αλέξανδρο Νικολαΐδη και μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, την Ελεάννα και τον Γιώργο.

Σημειώνεται πως και ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είχε ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, αφού ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διατέλεσε και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.