Zappit

Δημητρακόπουλος και Δούση σε άγρια αντιπαράθεση στον αέρα: «Με προσβάλλετε συστηματικά, δεν το καταλαβαίνετε;»

"Κυρία Δούση, ειλικρινά σας μιλάω, όταν τοποθετήστε για τόσο σοβαρά θέματα, θα πρέπει να είστε ενημερωμένη. Δεν είστε ενημερωμένη" .

Για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Novartis μίλησε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, το πρωινό της Δευτέρας, στον αέρα του «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Στην συζήτηση συμμετείχε και η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Attica Tv, Μάγκυ Δούση με την οποία και υπήρξε μια έντονη αντιπαράθεση.

Ειδικότερα, κατά τη ροή της συζήτησης, η γοητευτική δημοσιογράφος σημείωσε αρχικά πως «κ. Δημητρακόπουλε, πραγματικά, είναι δυνατόν να είναι αυτή η τοποθέτηση και η προσέγγιση αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες ή όχι; Ξέρετε καλύτερα από μένα τι θέση έχει η χώρα μας σε διαφθορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι πάρα πολύ ψηλά. Ξέρουμε όλοι ότι είμαστε η χώρα στη θέση 107 της ελευθερίας του τύπου, σαφώς έγιναν πράγματα σαφώς υπήρχε κάποια εξέλιξη και συνέβαλαν όσοι κυβέρνησαν στην εξέλιξη αλλά από την άλλη συνέβαλαν και σε μία σειρά ατυχών συμβάντων τα οποία τα ζούμε καθημερινά».

«Να προσθέσω σε αυτά που λέτε, σε σχέση με τον χειρισμό της Novartis και τους πολιτικούς, ότι οι καταθέσεις των πολιτικών δεν βοήθησαν. Όταν βρίσκονται άνθρωποι να λένε και να μιλάμε για αδιευκρίνιστα ποσά σε λογαριασμούς πολιτικών, αυτό δεν βοηθάει στο να φύγουν από την εικόνα τα πολιτικά πρόσωπα στη χώρα και να πούμε ότι η Novartis είναι μια εταιρία που με αθέμιτους τρόπους άρχισε ξαφνικά να είναι επιθετική όσον αφορά τον χώρο της στην αγορά και χρημάτιζε και γιατρούς. Δεν μιλάμε μόνο για αυτό, δυστυχώς και υπάρχει λόγος που δεν μιλάμε για αυτό».

«Κυρία Δούση, ειλικρινά σας μιλάω, όταν τοποθετήστε για τόσο σοβαρά θέματα, θα πρέπει να είστε ενημερωμένη. Δεν είστε ενημερωμένη» υπογράμμισε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος συμπληρώνοντας αμέσως μετά, πως «όλα όσα είπατε είναι ανακριβή».

Αμέσως μετά την τοποθέτηση του κ. Δημητρακόπουλου, η Μάγκυ Δούση επισήμανε το εξής. «Κ. Δημητρακόπουλε, δεν είναι ερώτημα, θέλω απλά να προσθέσω κάτι στην κουβέντα. Πριν από λίγο καιρό υπήρχαν όντως κάποιοι που πίστευαν ότι το σκάνδαλο Novartis είναι μια σκευωρία. Μετά από την τελευταία νομοθετική πρωτοβουλία, κάποιος θα μπορεί να πει ότι είναι πλέον υπόθεση συγκάλυψης. Δεν είναι πάρα πολύ λογικό να υπάρχουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες».

«Κα. Δούση, με όλο τον σεβασμό στο λειτούργημα που κάνετε, λέτε κάποια πράγματα τα οποία προφανώς δεν τα έχετε εμπεδώσει. Για ποια συγκάλυψη μιλάμε;» σχολίασε τότε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος για να αντιδράσει η Μάγκυ Δούση αναρωτώμενη το εξής. «Κ. Δημητρακόπουλε με προσβάλλετε συστηματικά, δεν το καταλαβαίνετε;».

Μιχ.Δ.: Όχι, να σας πω κάτι; Δεν σας προσβάλλω όταν σας λέω την αλήθεια. Είπατε τώρα συγκάλυψη, μας ακούει ο κόσμος, κάνουμε διάλογο. Ποια συγκάλυψη, ποια τροπολογία;

Μαγ.Δ.: Ε ναι, ο κόσμος μπορεί να δει. Τον κόσμο που βλέπει τον παραπέμπτω στη νομοθετική πρωτοβουλία.

Μιχ.Δ.: Για ποια συγκάλυψη μιλάτε; Οι υποθέσεις έχουν πάει στο αρχείο από τους εισαγγελείς.