Δέσποινα Βανδή: «Δεν θα τραγουδούσα ποτέ μπροστά από μία φωτογραφία ενός σφαγέα των Ελλήνων»

Δέσποινα Βανδή

Η δήλωση της Δέσποινας Βανδή στο Open.

Όπως έχει γίνει γνωστό από το πρωί, η Δέσποινα Βανδή αρνήθηκε να τραγουδήσει σε προγραμματισμένη φιλανθρωπική συναυλία στο Τσεσμέ της Τουρκίας καθώς αντιλήφθηκε ότι έχει αναρτηθεί στον χώρο της συναυλίας αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ. Έπειτα, η δημοφιλής τραγουδίστρια δέχθηκε δριμεία επίθεση τόσο από τους διοργανωτές της συναυλίας όσο και από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Μάλιστα, τα social media της Δέσποινας Βανδή κατακλύστηκαν από αρνητικά σχόλια Τούρκων χρηστών, τα οποία στη μεγάλη τους πλειοψηφία έγραφαν να μην επιστρέψει στη χώρα τους.

Από την πλευρά της καλλιτέχνιδας ζητήθηκε η αφίσα του Ατατούρκ και να μεταφερθεί σε άλλο σημείο του event και στη θέση του να μπει μία ελληνική σημαία δίπλα στην τουρκική, πράγμα που οι διοργανωτές αρνήθηκαν.

Το Open εξασφάλισε μία λιτή και περιεκτική δήλωση από την τραγουδίστρια: «Δεν θα τραγουδούσα ποτέ μπροστά από μία φωτογραφία του σφαγέα των Ελλήνων. Ζήτησα να φύγει η φωτογραφία του και στη θέση της να μπει μία ελληνική σημαία πλάι στην τουρκική».

Αυτή η απόφαση της ακύρωσης της συναυλίας ξύπνησε εθνικιστικά αντανακλαστικά στην Τουρκία, τα οποία πυροδότησε και η δήμαρχος του Τσεσμέ με τις σκληρές δηλώσεις της. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η live τοποθέτηση της τραγουδίστριας στα ελληνικά μέσα.

Πηγή εικόνας NDP