Zappit

Χάρης Δούκας: «Το είχα πιστέψει ότι μπορώ να κερδίσω τον Μπακογιάννη»

Ο νέος δήμαρχος της Αθήνας στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη δύο 24ωρα μετά την εκλογή του παραχώρησε ο Χάρης Δούκας. Ο νέος δήμαρχος της Αθήνας μίλησε στη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA το βράδυ της Τρίτης 17/10, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών από τη δική του πλευρά και ανοίγοντας τα χαρτιά του για τα πρώτα του βήματα στην αυτοδιοίκηση.

«Το είχα πιστέψει, άμα δεν το πιστέψεις δεν γίνεται. Μιλώντας με τον κόσμο, κατάλαβα ότι μπορεί να γίνει. Είχα πει ότι μπορώ να κερδίσω τον Μπακογιάννη αν πάω δεύτερη Κυριακή. Είχα τη δυνατότητα να παρουσιάσω την εναλλακτική πρόταση. Με βοήθησε το debate», δήλωσε αρχικά ο Χάρης Δούκας.

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρέπει να λογίζονται ως τρίτος γύρος πολιτικών εκλογών. Κάναμε ένα κάλεσμα σε όλους του πολίτες. Δύο μήνες τώρα συζητάμε για τα θέματα που δεν έχουν χρώματα και κόμματα. Νίκησε μια ατζέντα για την Αθήνα. Είναι πολιτικό το μήνυμα δεν είναι κομματικό», επισημαίνει ο νέος δήμαρχος Αθηναίων στην κάμερα του MEGA.

«Είμαι δήμαρχος όλων των Αθηναίων και θα επιδιώξω τις συνεργασίες. Άμεση προτεραιότητα είναι τα φρεάτια και τα ρέματα. Ζήτησα συνάντηση με τον Κώστα Μπακογιάννη για να μπορέσουμε σε απόλυτη συνεργασία να προχωρήσουμε σε αυτά τα κρίσιμα έργα», ανέφερε στη συνέχεια ο Χάρης Δούκας, ενώ δήλωσε θετικός στο να τοποθετηθούν κάμερες με στόχο την βεβαίωση κλήσεων σε παραβάτες οδηγούς αλλά θα πρέπει να αξιολογηθεί το ποιος θα βλέπει το υλικό.

«Υπάρχει δικαίωμα στην διαμαρτυρία αλλά υπάρχει και το δικαίωμα να λειτουργεί η πόλη. Άρα λοιπόν θα τηρήσουμε την νομοθεσία», σχολίασε ο κύριος Δούκας για τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας.