Zappit

Άρης Πορτοσάλτε κατά Βελόπουλου – Λατινοπούλου: «Θα εμπιστευτούμε τη χώρα σε έναν που αλληλογραφούσε με τον Ιησού;»

"Δηλαδή δεν εμπιστευόμαστε τον Μητσοτάκη και θα εμπιστευτούμε αυτούς;".

Το δικό του πολιτικό σχόλιο για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά έκανε ο Άρης Πορτοσάλτε μέσα από την εκπομπή «Σήμερα». Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ το πρωινό της Δευτέρας (21/10) στάθηκε απέναντι στις δηλώσεις του Κυριάκου Βελόπουλου και της Αφροδίτης Λατινοπούλου για την εξωτερική πολιτική της χώρας, καυτηριάζοντας κάποιες επιλογές τους.

«Προς το παρόν είναι φαντασία το άνοιγμα προς τα Δεξιά, συζητάμε κάτι που δεν υπάρχει. Τι έχουμε στα ελληνοτουρκικά δηλαδή; Τι υπάρχει; Είναι πρόβλημα το ότι σταμάτησαν οι υπερπτήσεις; Για κάποιους κύκλους η ηρεμία μπορεί να είναι πρόβλημα, γιατί ίσως θέλουν να προωθήσουν κι άλλα οπλικά και να τους καλείτε εδώ για να υπάρχουν», είπε αρχικά ο Άρης Πορτοσάλτε.

«Να πέφτει κανένας χάρτης στον τοίχο και να τον αναλύουν και πώς κινούνται τα πλοία και κουβέντα να γίνεται. Να πουλήσουν το φούμαρο ότι είναι οι προστάτες της πατρίδας», συμπληρώνει ο δημοσιογράφος.

«Αυτό είναι ένα μεροκάματο πολιτικό. Θα εμπιστευτούμε την τύχη της χώρας μας σε έναν ο οποίος αλληλογραφούσε με τον Ιησού και σε μία κυρία που πήγε και μπήκε στην ομάδα της Λεπέν και του Όρμπαν; Δηλαδή δεν εμπιστευόμαστε τον Μητσοτάκη και θα εμπιστευτούμε αυτούς;», συνέχισε στο σχόλιό του ο Άρης Πορτοσάλτε.

«Είναι μία διάθεση της κυβέρνησης να πει: εάν η Τουρκία επιθυμεί και έχει τα κότσια ο Ερντογάν να έρθει να υπογράψουμε ένα χαρτί για δύο σημαντικά ζητήματα, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, να πάμε σε όσα δικαστήρια θέλετε», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Άρης Πορτοσάλτε.