Αλέν Ντελόν: Δεν βρέθηκε ποτέ ένοχος για τον μυστηριώδη θάνατο του σωματοφύλακά του

Αλέν Ντελόν

Ο μυστηριώδης θάνατος του σωματοφύλακά του και η κατάθεση που είχε δώσει ο Αλέν Ντελόν.

Ο Αλέν Ντελόν ήταν σίγουρα μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του θεάματος. Οι ακροδεξιές του θέσεις αλλά και η στάση που κρατούσε απέναντι στις γυναίκες, όπως φημολογούνταν, τον είχαν κάνει σε αρκετές περιπτώσεις αντιπαθή παρά το αγγελικό του πρόσωπο. Ένα από τα σκάνδαλα στα οποία είχε εμπλακεί το όνομά του, ήταν το γνωστό ως «Υπόθεση Μάρκοβιτς».

Πρόκειται για το επίθετο του γραμματέα και σωματοφύλακα του Αλέν Ντελόν ο οποίος βρέθηκε νεκρός και μάλιστα το πτώμα ήταν ήδη σε αποσύνθεση. Όλα ξεκίνησαν όταν την 1η Οκτωβρίου 1968 ένας ρακοσυλλέκτης εντόπισε στη χωματερή του Ελανκούρ, λίγο έξω από το Παρίσι το πτώμα σε αποσύνθεση του 31χρονου Σέρβου Στέφαν Μάρκοβιτς, πρώην γραμματέα και σωματοφύλακα του Αλέν Ντελόν. Το πτώμα ήταν καλυμμένο με έναν πλαστικό μουσαμά. Η αστυνομική έρευνα που ακολούθησε αποκάλυψε καταγγελίες για σεξουαλικά πάρτι, στα οποία εμπλέκονταν διασημότητες όπως ο Ντελόν και μέλη της κυβέρνησης.

Η εισαγγελική έρευνα στράφηκε αρχικά στην κατεύθυνση του διάσημου ηθοποιού και της τότε συζύγου του Ναταλί Ντελόν, με την οποία ο Μάρκοβιτς είχε, σύμφωνα με τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά και τις εφημερίδες της εποχής σύντομο δεσμό.

Στις 25 Ιανουαρίου του 1969 ο Αλέν Ντελόν κλήθηκε να καταθέσει για περισσότερες από 24 ώρες στην Εισαγγελία, που ερευνούσε την υπόθεση Μάρκοβιτς. Είχαν προηγηθεί άλλες τρεις καταθέσεις στην αστυνομία από τον ηθοποιό, μετά τον εντοπισμό του πτώματος. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος, αφού δεν είχαν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του.