Αλεξανδρούπολη: Συγκλονίζουν τα καρέ με τις φλόγες να περικυκλώνουν συνεργείο του MEGA

Αλεξανδρούπολη

"Γύρισε ο αέρας και μας περικύκλωσε. Έκλεισε τον δρόμο και εγκλωβιστήκαμε και εμείς σε ένα μαντρί" τόνισε ο ρεπόρτερ του Μεγάλου Καναλιού απευθείας από την Αλεξανδρούπολη.

Μάχη με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη δίνουν εδώ και δύο ημέρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι της περιοχής. Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο σημείο και συνεργείο του MEGA προκειμένου να καταγράφει λεπτό προς λεπτό όλες τις δραματικές αυτές στιγμές.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Θεολόγος Ηλιού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA με την Στέλλα Στυλιανού το βράδυ της Κυριακής, οι φλόγες περικύκλωσαν το συνεργείο του Μεγάλου Καναλιού κατά τη διάρκεια της ημέρας. «Αυτό που που βιώσαμε είναι ενδεικτικό της κατάστασης εδώ στην Αλεξανδρούπολη που υπάρχει εδώ και δύο ημέρες. Βρισκόμασταν στο χωριό που είχε σταλεί μήνυμα 112 μόνο για τους καπνούς, απομακρυνόμασταν και ξαφνικά, όπως βλέπαμε τον άνεμο και τους καπνούς να είναι από την άλλη πλευρά του λόφου, γύρισε ο αέρας και μας περικύκλωσε. Έκλεισε τον δρόμο και εγκλωβιστήκαμε και εμείς σε ένα μαντρί μαζί με τους ιδιοκτήτες».

«Ένας άνδρας και μια γυναίκα που δεν ήθελαν να φύγουν από το σημείο, έσβηναν με κουβάδες την φωτιά γύρω από το μαντρί. Πρέπει να πω, επίσης, πως εκείνη η περιοχή είχε ξανακαεί και δεν πίστευαν ότι θα έρθει ξανά η φωτιά. Κι όμως υπήρξε νέα εστία που περικύκλωσε το μαντρί» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ρεπόρτερ του MEGA.

Στη συνέχεια, σε απευθείας σύνδεση από την Αλεξανδρούπολη, ο Θεολόγος Ηλιού τόνισε πως «ταυτόχρονα βλέπαμε και άλλες εστίες τριγύρω από άλλες περιοχές και βλέπαμε να μας περικυκλώνει η φωτιά. Ευτυχώς υπήρχε ψυχραιμία και από τους κατοίκους αλλά και από τις Αρχές που ήμασταν συνεχώς σε επικοινωνία μαζί τους».