Αλέξανδρος Λυκουρέζος για Λύτρα – Πολυζωγοπούλου: «Κακώς του ασκήθηκε δίωξη για σκοπούμενη σωματική βλάβη»

Αλέξανδρος Λυκουρέζος

"Υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης αλλά όπως ξέρεις, καμία δικαστική κρίση εισαγγελέως ή ανακριτή δε θα έπρεπε να επηρεάζεται από την κοινή γνώμη".

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος σε δηλώσεις που έκανε στο Πρωινό για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα και της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κακώς ασκήθηκε δίωξη για σκοπούμενη σωματική βλάβη και τόνισε ότι η παρέμβαση του Αρείου Πάγου ήταν άστοχη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είπε: «Αυτές τις ημέρες διάβασα με πολλή προσοχή την ιατροδικαστική έκθεση κι όλα τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο είτε σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο κι έχω να κάνω -πιστεύω- μία σοβαρή επισήμανση. Εδώ ασκήθηκε δίωξη για κακουργηματική σωματική σκοπούμενη βλάβη. Θέλω να πω και πιστεύω ότι δεν κάνω λάθος, ότι κακώς ασκήθηκε δίωξη και ο κόσμος δεν το ξέρουν.

Έχω την εντύπωση ότι η δίωξη για κακούργημα είναι εσφαλμένη. Δε μπορώ όμως να ξέρω το γιατί. Αναμφισβήτητα καταδικάζω τον άγριο ξυλοδαρμό απερίφραστα. Υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης αλλά όπως ξέρεις, καμία δικαστική κρίση εισαγγελέως ή ανακριτή δε θα έπρεπε να επηρεάζεται από την κοινή γνώμη».