Αλεξάνδρα Σταματοπούλου – Κατέρρευσε σε λυγμούς για το χρυσό μετάλλιο: «Είχα ένα θέμα με τον πνεύμονα μου»

Αλεξάνδρα Σταματοπούλου

"Για μένα ήταν η τελευταία χρονιά και ήθελα να τα δώσω όλα για όλα" δήλωσε, με δάκρυα στα μάτια, η "χρυσή" Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.

Την δική της σελίδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 έγραψε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου με χρυσά γράμματα το βράδυ του Σαββάτου, όταν και κατέκτησε την πρώτη θέση στην κούρσα των 50 μέτρων ύπτιο στο Παρίσι. Αμέσως μετά, δε, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έμοιαζε να μην μπορεί να διαχειριστεί τη συναισθηματική της φόρτιση για το μεγάλο της επίτευγμα.

Πιο συγκεκριμένα, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου σημείωσε χαρακτηριστικά με ενθουσιασμό: «τι τέλος! Πραγματικά το έλεγα κάθε φορά αυτό και με το που έφτασε, δεν ξέρω, βάζω τα κλάματα και μόνο που το σκέφτομαι, ρε παιδιά! Το έχουμε παλέψει πάρα πολύ, έτυχαν τόσες αδικίες που έλεγα «είναι κρίμα». Κι όμως, λέγαμε ότι έχουμε ψυχή Μια ημέρα πριν η συναθλήτρια μου, ένας υπέροχος άνθρωπος, μου έδωσε ένα γούρι το οποίο για μένα μάλλον ήταν πραγματικά γούρι και πήραμε την πρώτη θέση».

«Για μένα ήταν η τελευταία χρονιά και ήθελα, δεν ξέρω… ότι καλύτερο» πρόσθεσε εν συνεχεία για να ξεσπάσει σε κλάματα, με αναφιλητά, ζητώντας συγνώμη. «Ήθελα να τα δώσω όλα για όλα! Είχα ένα θέμα με τον πνεύμονα μου και σε όλα τα άλλα δεν μπορούσα να πάω καλά, δεν μπορούσα να μιλήσω για τίποτα».

«Έγραφαν ό,τι ήταν να γράψουν και έλεγα… ησυχία, στο τέλος θα δώσουμε ότι είναι να δώσουμε. Και το δώσαμε» υπογράμμισε, εμφανώς φορτισμένη, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου λίγα μόλις λεπτά μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 50 μέτρα ύπτιο στην κολύμβηση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024.