«Με ξυπνούσαν ανά τρεις ώρες από το βράδυ μέχρι το πρωί, φώτα δυνατά. Να μην πίνω, να μην κοιμάμαι. Και μου έκαναν ανάκριση. Μου λέγανε: ‘ξέρουμε πως είσαι εσύ και να κάνεις ένα καλό στον εαυτό σου, να το παραδεχτείς, για να τελειώνει η ιστορία’. ‘Τι να παραδεχτώ;’ τους έλεγα. Τη μια μέρα ήμουν σε ένα πάρτι φοιτητής και την άλλη μέρα ήμουν προφυλακισμένος.»
Ο Παναγιώτης Κετίκης, ήταν 19 χρονών όταν συνελήφθη μετά από ένα φοιτητικό πάρτι. Κατηγορήθηκε ότι λάμβανε μέρος σε επεισόδια επειδή τον μπέρδεψαν με κάποιον άλλο – και οι δύο φορούσαν πράσινα παπούτσια. Έμεινε 46 μέρες στη φυλακή. Λίγο καιρό μετά, ο Θοδωρής Ηλιόπουλος βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Κατέληξε να κατηγορηθεί για τρία κακουργήματα και να περάσει 8 μήνες στη φυλακή. Αθωώθηκε, μετά από πολυήμερη απεργία πείνας.
Την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, στις 23:40, οι «360°» προσεγγίζουν το θέμα της προσωρινής κράτησης. Καθημερινοί άνθρωποι, οι οποίοι συνελήφθησαν και κάθισαν για καιρό στη φυλακή ενώ ήταν αθώοι, καταθέτουν τη μαρτυρία τους στην κάμερα της εκπομπής.
Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο εγκληματολόγος Γιάννης Πανούσης, μιλά στη Σοφία Παπαϊωάννου για τους λόγους που στην Ελλάδα η απόφαση της προφυλάκισης είναι πολύ πιο συχνή από ό, τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και για τα μέτρα που θα εφαρμόσει για την πάταξη των φαινομένων της αστυνομικής βίας.