Reunion: Η φιλία, ο χαμένος χρόνος και η επανένωση που ξύπνησε αναμνήσεις

Reunion

Ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης ενώθηκαν ξανά και με την παλιά κλασική συνταγή μάς ταξίδεψαν σε νέο προορισμό.

Το ημερολόγιο έγραφε Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016, όταν το World Party έριχνε αυλαία στον Alpha, με ένα απολαυστικό επεισόδιο, με διάφορα backstage που δεν είχαν προβληθεί ποτέ.

Ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης αποχαιρέτησαν τότε τους τηλεθεατές και άπαντες ήταν σίγουροι πως πολύ σύντομα οι δύο «τρελοί» ταξιδιώτες θα επιστρέψουν!

Κανείς δεν γνώριζε τότε τι είχε συμβεί μεταξύ τους! Σιγά σιγά άρχισαν να γίνονται διάφορες αποκαλύψεις και όλοι είχαμε σταθεί στο γεγονός ότι μια τόσο δυνατή φιλία διαλύθηκε, λόγω επαγγελματικών διαφωνιών.

Τα χρόνια, λοιπόν, πέρασαν και έφτασε η στιγμή που ο Σάκης και ο Γιώργος άφησαν πίσω τους όλα αυτά και «ενώθηκαν», με σκοπό να κάνουν ξανά αυτό που και οι δύο αγαπούν τόσο πολύ, τα ταξίδια! Ο χρόνος που χάθηκε μεταξύ τους ήταν πολύτιμος, ωστόσο, οι δύο τους ξέρουν πολύ καλά πώς να τον κερδίσουν πάλι.

Ο σπόρος της φιλίας ήταν θαμμένος πολύ βαθιά μέσα στην ψυχή και των δύο, που δεν γινόταν να μην «συναντηθούν» ξανά! Άλλωστε, όπως έχει πει και η Χιλιανή συγγραφέας Ιζαμπέλ Αλιέντε, «η αληθινή φιλία αντιστέκεται στο χρόνο, στην απόσταση και στη σιωπή!».

Η επανένωση στο Reunion

Και να που έφτασε η στιγμή το World Party να επιστρέψει, αλλά με τη μορφή… του Reunion! Ένας τίτλος που ταιριάζει απόλυτα στην τηλεοπτική τους επανένωση, μετά από 8 χρόνια!

Σαν το παλιό καλό κρασί, λοιπόν, σαν μια συνταγή που δεν αποτυγχάνει ποτέ, ο Σάκης και ο Γιώργος, με σύνθημα το “You only live once” (ζεις μονάχα μια φορά) μάς ταξίδεψαν στην Ουγκάντα.

Ήταν, πραγματικά, σαν να μην πέρασε μία μέρα από το τελευταίο τους ταξίδι! Νιώθω πως έκλεισα τα μάτια μου, το 2016, για μερικά δευτερόλεπτα και μόλις τα άνοιξα, μεταφέρθηκα στο 2024! Οι αναμνήσεις είναι τόσο κοντινές, τόσο «φρέσκιες», λες και όλα αυτά συνέβησαν χθες και όχι πριν από χρόνια.

Δεν είχε αλλάξει απολύτως τίποτα από την κλασική συνταγή του World Party! Και αυτό ήταν το ωραίο! Σε διαφορετική περίπτωση –σε κάποιο άλλο τηλεοπτικό πρόγραμμα- η ανανέωση θα ήταν απαραίτητη, σε όλους τους τομείς. Εδώ, όμως, όχι! Δεν χρειάζεται!

Και αυτό φάνηκε και στα νούμερα τηλεθέασης, καθώς το τηλεοπτικό κοινό εμπιστεύτηκε ξανά τον Σάκη και τον Γιώργο, χαρίζοντάς τους υψηλά ποσοστά.

Κλείνοντας, θέλω να πω το εξής… Είναι πολύ σημαντικό για δύο ανθρώπους, που τους «ένωσαν» τόσα πολλά, να μην ξεχνούν το παρελθόν, ότι κι αν συμβεί… Η φιλία είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγαθά που πρέπει να κουβαλάμε πάντα στο «σακίδιό» μας, αν θέλουμε να αντέχουν οι σχέσεις μας στο χρόνο.

Γιατί όπως έχει πει και ο Γάλλος Ζοζέφ Ζουμπέρ, «η φιλία είναι ένα δέντρο που πρέπει να αντέχει στην ξηρασία».