H Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα είναι η κωμωδία που περιμέναμε εδώ και καιρό να δούμε

Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα

Η κωμωδία που κατέκτησε τους τηλεθεατές από το πρώτο λεπτό...

Η νέα κωμική σειρά του Alpha, Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα, κατάφερε από την πρεμιέρα της, το βράδυ της Τρίτης, να κατακτήσει το τηλεοπτικό κοινό και να καταγράψει εντυπωσιακά νούμερα τηλεθέασης, αφήνοντας πολύ πίσω τους αντιπάλους της. Ένας μοναδικός συνδυασμός έξυπνου χιούμορ, παρωδίας, ζηλευτού καστ και ιδιαίτερης αισθητικής, φαίνεται πως είναι το μυστικό της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσε το νέο σίριαλ του Μιχάλη Ρέππα και του Θανάση Παπαθανασίου.

Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα αντιλαμβάνεσαι από το πρώτο λεπτό πως δεν είναι απλώς μια απλή κωμωδία, αλλά μια σαρκαστική και χιουμοριστική παρωδία που διακωμωδεί δημοφιλή σίριαλ, χαρακτήρες και στερεότυπα της τηλεόρασης. Με σκηνές που συνειδητά υπερβάλλουν, αποδομεί δημοφιλείς σειρές, ενώ διατηρεί έναν σατιρικό, σχεδόν αυτοαναφορικό τόνο.

Ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου, δύο από τους πιο έμπειρους σεναριογράφους, οι οποίοι έχουν υπογράψει μερικές από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές επιτυχίες τα τελευταία 30 χρόνια, αυτή τη φορά περιέπλεξαν κωμικές καταστάσεις με ανεπιτήδευτο τρόπο και να δημιούργησαν χαρακτήρες που είναι ταυτόχρονα αστείοι και συμπαθείς.

Η σειρά καταφέρνει να σατιρίσει και την ελληνική κοινωνία με εύστοχο τρόπο, καθώς θίγει πράγματα που μπορεί να έχουμε βιώσει κάποια στιγμή στην καθημερινότητά μας, έστω και αν αυτό αποδίδεται με υπερβολή -κύριο χαρακτηριστικό της παρωδίας.

Ένα από τα ξεχωριστά στοιχεία τού σίριαλ είναι και η πρωτότυπη μουσική και τα τραγούδια που συνοδεύουν κάθε επεισόδιο, τα οποία ενισχύουν το κωμικό στοιχείο και τις δραματουργικές στιγμές.

Η «Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα», θα έλεγα τελικά πως είναι η κωμωδία που περιμέναμε να δούμε για ένα πολύ απλό λόγο… επειδή μας έκανε χθες βράδυ να γελάσουμε.