Χυτήρης:Δεν κλείνουν τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης

Διαβάστε τι θα γίνει με τις ραδιοφωνικές και τις τηλεοπτικές άδειες.

Μάλιστα ζήτησε από τη διοίκηση τη σύνταξη ενός business plan για τη λειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Έκανε λόγο για «άναρθρες κραυγές που ακούγονται και εξυπηρετούν σκοπούς» και ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση είναι εκείνοι που θα ορίσει «πως θα αξιοποιηθεί η περιουσία της ΕΡΤ, τι θα κοπεί και τι όχι». Επανέλαβε τέλος, πως σταδιακά η κρατική ραδιοτηλεόραση θα αποχωρήσει από τη διαφήμιση και πως η διάθεση του ανταποδοτικού τέλους προς άλλους σκοπούς, πέραν από εκείνους της ΕΡΤ, είναι «αντισυνταγματική».

Έως το τέλος Ιανουαρίου ο ίδιος θα παρουσιάσει, το πολυνοσχέδιο για τα ΜΜΕ. Θα περιλαμβάνει διατάξεις για τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, με τη διανομή του ψηφιακού μερίσματος, σε τηλεοπτικούς σταθμούς και την κινητή τηλεφωνία, την αποτίμηση του φάσματος και την προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών. Στο δεύτερο σκέλος θα περιέχει ρυθμίσεις για άλλα ζητήματα των ΜΜΕ, όπως είναι η κρατική διαφήμιση, η δημοσίευση ισολογισμών, η προστασία των άνεργων δημοσιογράφων, κ.α.

Την ίδια ώρα δόθηκε νέα πάραταση για την προκήρυξη των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών αδειών. Το καθεστώς λειτουργίας των σταθμών παρατάθηκε με προσθήκη στο νόμο 3905/10 του υπουργείου Πολιτισμού, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011.