Γλυκιές αλχημείες: Βενετσιάνικο ρυζόγαλο με βανίλια και τάρτα σοκολάτας, με δαμάσκηνα και κρασί
Από τη Θεσσαλονίκη με αγάπη φτιάχνει γλυκά γεμάτα αρώματα και έμπνευση ο Στέλιος Παρλιάρος στις «Γλυκές Αλχημείες», το Σάββατο 23 Μαΐου στις 19.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Βενετσιάνικο ρυζόγαλο με βανίλια: Μια υπέροχη παραλλαγή του δικού μας παραδοσιακού γλυκού, που εμπλουτίζεται με αρώματα από κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού και σταφίδες μουσκεμένες σε κονιάκ. Σερβίρεται ως ένα γλυκό ριζότο, εντυπωσιάζοντας με την πλούσια υφή του και την υπέροχη γεύση του.
Ελαφριά και νόστιμη μους γιαουρτιού με γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Γνήσια ελληνικό γλυκό με δροσερό γιαούρτι που συνδυάζεται μοναδικά με το αγαπημένο γλυκό του κουταλιού που μάθαμε από τις γιαγιάδες μας, σε μια σύγχρονη και δελεαστική εκδοχή.
Τάρτα σοκολάτας, με δαμάσκηνα και κρασί. Μία τραγανή και πανεύκολη τάρτα, με πλούσια και έντονη γεύση από σοκολάτα, κόκκινο κρασί, καρύδια και δαμάσκηνα που την κάνουν ακαταμάχητη.
Η γοητευτική Θεσσαλονίκη «κέρασε» έμπνευση τον Στέλιο και εκείνος με τη σειρά του μας χαρίζει τρεις εξαιρετικές συνταγές για γλυκά που καλύπτουν κάθε γευστικό γούστο!