Ορφέας Αυγουστίδης: «Είναι η πρώτη φορά που επέτρεψα στο στρες και το άγχος να με επισκεφθούν»

Ορφέας Αυγουστίδης

"Δεν καταλαβαίνουμε ότι τα παιδιά θα γυρίσουν και θα μας “φορτώσουν” ούτως ή άλλως τα λάθη" δήλωσε ο Ορφέας Αυγουστίδης.

Ο Ορφέας Αυγουστίδης κάθισε στον καναπέ του Στούντιο 4 το απόγευμα της Τετάρτης. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για τα άγχη που του δημιουργήθηκαν από τότε που έγινε πατέρας.

«Είναι η πρώτη φορά που επέτρεψα στο στρες και το άγχος να με επισκεφθούν. Το παιδί και η σκέψη, η ανάλυση – παράλυση που παθαίνεις για τις ευθύνες και του τι πρέπει να κάνεις και ποιες είναι οι ανάγκες, μας απασχολεί καθημερινά», ανέφερε αρχικά ο Ορφέας Αυγουστίδης.

«Ζούμε μια εποχή όπου έχει αποφασίσει ότι θα κάνει αυτή τη φασαρία. Υπεραναλύοντας τα πάντα, προσπαθώντας να μην κάνει τα λάθη του παρελθόντος, δημιουργεί χώρο για πολλά πολλά καινούργια. Μπαίνουμε σε αυτό το τρικ κι εμείς γιατί συναναστρεφόμαστε ανθρώπους από την ίδια γενιά πάνω – κάτω, μιλάμε για τα ίδια προβλήματα, αντλούμε ιδέες – συμβουλές από τις ίδιες πηγές, που σημαίνει πάλι ανάλυση – παράλυση. Μην είναι αυτό και εκείνο κ.λ.π» πρόσθεσε.

«Θέλει αντίσταση σε αυτό και να επιτρέψουμε στη φύση να κάνει τη δουλειά της, να πάρει τον χρόνο η διαδικασία που χρειάζεται, χωρίς να τα προσπαθούμε να τα προλάβουμε για να μη γίνουν γιατί εκεί είναι το λάθος. Η γενιά μας προσπαθεί να προλάβει κάτι που γίνεται από μόνο του για να λέμε ότι εμείς το διορθώσαμε και το προλάβαμε.

Δεν καταλαβαίνουμε ότι τα παιδιά θα γυρίσουν και θα μας “φορτώσουν” ούτως ή άλλως τα λάθη, είναι στη διαδικασία να γυρίζουν και να λένε στον γονιό: “Ό,τι έκανες είναι λάθος”. Είναι η νέμεσις που πρέπει να ξεπεράσουν. Δεν χρειάζεται να είναι λάθη και τραύματα όσα έκανες στο παρελθόν», συμπλήρωσε ο Ορφέας Αυγουστίδης.