Χαλασμός στο Πρωινό για το Brokeback Mountain: «Αχρείος κιναιδισμός» – «Δεν θα μας εμποδίσετε να το δούμε»

Brokeback Mountain

"Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην ανέβει το έργο. Είναι ντροπή αυτό!"

To Brokeback Mountain μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή του Θεάτρου Κνωσός, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Καπουράνη και τον Μιχαήλ Ταμπακάκη. Για τις αντιδράσεις που προέρχονται κυρίως από τον χώρο της Εκκλησίας, ο Ανδρέας Καραγιάννης μίλησε στο Πρωινό. Οι φράσεις που χρησιμοποίησε, όμως, πυροδότησαν ένα εκρηκτικό κλίμα και σύντομα η κουβέντα μετατράπηκε σε καβγά.

«Πρόκειται για μία ανεπίτρεπτη παράσταση, ένα αμαρτωλό πάθος, μια εκτροπή… που πάμε να την περάσουμε ως κανονικότητα. Αν αυτή η παράσταση ανέβαινε στη Γάζα θα τους είχαν δυστυχώς πετάξει από κάτι κτίρια. Υπάρχουν ορθόδοξες αξίες και χριστιανικές αρχές. Είναι παραβίαση της φύσεως και είναι ντροπή», είπε σε έντονο ύφος ο Ανδρέας Καραγιάννης.

Ο Γιώργος Λιάγκας αντέδρασε αμέσως λέγοντας χαρακτηριστικά: «Συγγνώμη που δεν υπάρχει μια επιτροπή που να απαρτίζεται από εσάς και δυο τρεις φίλους σας ομοϊδεάτες σας, να απαγορεύεται…».

«Μην πάτε να το δείτε. Εμείς θέλουμε να πάμε να το δούμε, δεν θα μας εμποδίσετε κ. Καραγιάννη», σχολίασε η Αφροδίτη Γραμμέλη και ο Ανδρέας Καραγιάννης απάντησε: «Σας το χαρίζουμε ολόκληρο. Μακάρι να μπορέσει να μην παιχτούν τέτοια έργα στην ελληνική επικράτεια. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην ανέβει το έργο. Είναι ντροπή αυτό».

«Είναι λάθος πρότυπο. Αχρείος κιναιδισμός. Τα έργα αυτά πρέπει να τα βλέπει ο καθένας στο σπίτι του και όχι σε δημόσιο χώρο», είπε στη συνέχεια ο δημοσιογράφος και στο τραπέζι της εκπομπής έγινε χαμός…