Θοδωρής Αθερίδης: «Παίρνω 10 χάπια την ημέρα, έλεγα στον Σταρόβα να προσέχει και τελικά το έπαθα πρώτος»

Θοδωρής Αθερίδης

"Παίρνω τηλέφωνο τον Δημήτρη Σταρόβα και τον "πειράζω". Περιμένεις και δέκα λεπτά να σου τελειώσει το ανέκδοτο".

Στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά φιλοξενήθηκε το πρωινό της Πέμπτης (17/10) ο Θοδωρής Αθερίδης. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στην υγεία του και στο εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη πριν από καιρό, με αφορμή το αντίστοιχο πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Δημήτρης Σταρόβας.

«Παίρνω τηλέφωνο τον Δημήτρη Σταρόβα και τον «πειράζω». Περιμένεις και δέκα λεπτά να σου τελειώσει το ανέκδοτο. Όταν άρχισε να παχαίνει ο Δημήτρης, του έλεγα: σε παρακαλώ, για θέματα υγείας, τα κιλά σου πρέπει να τα προσέξεις, είμαστε σε μία ηλικία – ήμασταν 30 τότε! – που λένε για τους άντρες για την καρδιά. Και μου απάντησε: είπε ο Τρίτσης στον Έβερτ», περιγράφει μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Θοδωρής Αθερίδης.

«Που ο Τρίτσης πέθανε πριν τον Έβερτ. Και λέω: έχεις δίκιο, μη μιλάς. Και έπαθα πρώτος το εγκεφαλικό. Γιατί, όπως έχει πει και ο Ζουγανέλης, γέρος είναι εκείνος που πεθαίνει πρώτος», συμπληρώνει στην ιστορία του ο ηθοποιός.

«Μετά το εγκεφαλικό, παίρνω πολλά φάρμακα. Παίρνω 10 χάπια. Κάποια, επειδή τα παίρνω διπλά, είναι συνολικά 8. Δεν προσέχω στο φαγητό αλλά και όταν προσέξω πάλι παίρνω κιλά. Είμαι 59 χρονών. Αισθάνομαι 59 ετών σωματικά αλλά πνευματικά νιώθω 25», παραδέχεται σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Θοδωρής Αθερίδης.

«Αν ο 59χρονος συναντούσε τον 25χρονο, θα του έλεγε να τα «γράψει» όλα, αν και δεν μπορεί ένας 25άρης να το κάνει αυτό, γιατί έχει να αποδείξει και να πάρει το feedback από την κοινωνία. Αλλά αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Μετά τα 50, είμαι δέκα φορές καλύτερα ψυχολογικά», εξομολογείται χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Αθερίδης.