Μάρω Κοντού: «Έχω τρομερή δυσκολία στην επικοινωνία με τον κόσμο, δεν έχω πάντα κέφι να απαντήσω»

Μάρω Κοντού

"Μου είναι απίστευτα ενοχλητικό να με ρωτούν για μένα ή για τους συναδέλφους μου στις πιο ακατάλληλες στιγμές, όπως σε ένα εστιατόριο ή στο σούπερ μάρκετ".

Για το κίνημα #metoo και τις εξελίξεις που αυτό έφερε στον χώρο του θεάτρου μιλά η Μάρω Κοντού. Η σπουδαία ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Grace και τη δημοσιογράφο Μικαέλα Θεοφίλιου, παραδεχόμενη μεταξύ άλλων πόσο δύσκολα διαχειρίζεται κάποιες φορές την προσέγγιση από το κοινό στον δρόμο.

«Καλώς άνοιξε το κεφάλαιο με το κίνημα #metoo στο θέατρο. Μη φτάνουμε όμως σε υπερβολές και γενικεύσεις. Αυτό το κίνημα δεν απασχολεί μόνο το θέατρο αλλά όλα τα επαγγέλματα. Λυπήθηκα όταν μάθαμε ότι συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, όμως το ότι άνοιξε αυτό το κεφάλαιο, το ότι μίλησαν οι ηθοποιοί, το ότι άνοιξαν στόματα, είναι καλό – για να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», δηλώνει η Μάρω Κοντού.

Έχετε εισπράξει ποτέ κακοποιητική συμπεριφορά από συνάδελφο ή σκηνοθέτη στην πορεία της καριέρας σας;

«Όχι, ήμουν από τις τυχερές. Ούτε συνάδελφοί μου μού έχουν εκμυστηρευτεί κάτι, μόνο ως γεγονότα τα άκουγα. Πέρασα πολύ ωραία στη δουλειά μου και ακόμη περνάω», απαντά χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

«Το μειονέκτημά μου δεν είναι μέσα στο θέατρο αλλά όταν βγω από αυτό. Έχω τρομερή δυσκολία στην επικοινωνία με τον κόσμο. Μου είναι απίστευτα ενοχλητικό να με ρωτούν για μένα ή για τους συναδέλφους μου στις πιο ακατάλληλες στιγμές, όπως σε ένα εστιατόριο ή στο σούπερ μάρκετ. Δεν έχω πάντα υπομονή να το διαχειριστώ, έχω κουραστεί τόσα χρόνια. Δεν έχω πάντα κέφι να απαντήσω. Απαντώ αρκετές φορές αλλά υπάρχουν και στιγμές που είναι εντελώς ακατάλληλες για μια τέτοια επαφή», παραδέχεται η Μάρω Κοντού.