Για το ΠΑΣΟΚ αρπάχτηκαν άγρια Θανάσης Γκλαβίνας και Βάσια Αναστασίου: «Λέτε ψέματα» – «Είστε παιδί του προέδρου»

ΠΑΣΟΚ

"Ανοίξαμε όλη αυτή τη διαδικασία γιατί όλα λειτουργούσαν καλά και εμείς θέλαμε το κακό του ΠΑΣΟΚ..."

Στο τραπέζι της έκτακτης ενημερωτικής εκπομπής του OPEN, Ώρα ΠΑΣΟΚ, με την Εύα Αντωνοπούλου βρέθηκαν ο Θανάσης Γκλαβίνας και η Βάσια Αναστασίου το βράδυ της Κυριακής με αφορμή τον δεύτερο γύρο για την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα.

Ο βουλευτής που υποστήριξε ανοικτά τον Νίκου Ανδρουλάκη και το μέλος του ΠΑΣΟΚ που υποστήριξε ανοικτά τον Χάρη Δούκα, σε αυτή την εσωτερική εκλογική αναμέτρηση, δεν άργησαν όμως να έρθουν σε μια έντονη αντιπαράθεση σχετικά με την επόμενη ημέρα στο κόμμα έπειτα και από την επικράτηση του νυν αρχηγού του.

Αφορμή στάθηκε η εκτίμηση που έκανε, αρχικά, ο Θανάσης Γκλαβίνας για την συνέχιση της διαδρομή που ήδη είχε χαράξει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο κόμμα και την οποία θα έπρεπε, πάντα κατά τον ίδιο, να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. «Να ‘τα, να ‘τα» αναφώνησε, δεικτικά, η Βάσια Αναστασίου εκφράζοντας την αντίθεση της σε όσα ακούγονταν στον αέρα του OPEN.

«Δύο ταχυτήτων ψηφοδέλτια είχατε, κ. Γκλαβίνα! Μα τώρα, τι; Λέτε ότι θέλετε. Ωραία, κερδίσατε. Μπράβο, συγχαρητήρια. Εμείς όμως μιλάμε για ενότητα και εσείς λέτε ότι τα κάνατε όλα καλά» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, το έτερο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με τον συνομιλητή της να τονίζει πως «δεν θα κάνω αυτή την κουβέντα τώρα. Θέλω να έχω την άποψη μου. Μπορώ να έχω την άποψη μου; Μπορεί να σας ενοχλεί αλλά την έχω. Σας ενοχλεί και δεν με αφήνετε να την πω».

«Ωχ, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα! Τα της ενότητας, τώρα αρχίζουν» επισήμανε η Έλλη Στάη, λίγο αργότερα, για να ακολουθήσει έναν νέο σύντομο, πλην αιχμηρό, πινγκ πονγκ μεταξύ των δυο «πράσινων» συντρόφων στον αέρα του OPEN.

Β.Α.: Από την αρχή λέω ότι δεν μπορούμε να μιλάμε με όρους ρεβανσισμού αυτή τη στιγμή. Ότι είναι αισιόδοξο το μήνυμα, αλλά δεν μπορείτε κ. Γκλαβίνα να έρχεστε και να λέτε πως, επειδή πήρατε 60%, δεν έγιναν λάθη.

Θ.Γ.: Είπα εγώ κάτι τέτοιο; Ακούτε καλά;

Β.Α.: Μα αυτό δεν είπατε; Ότι ο κόσμος επικρότησε την τακτική, την στρατηγική και όσα έκανε ο κ. Ανδρουλάκης. Κανείς δεν τον κατηγόρησε για αναξιόπιστο ή ασόβαρο, κ. Γκλαβίνα. Τον κατηγόρησαν ότι είχε ένα κλειστό κόμμα. Αυτό είναι αλήθεια, τι θέλετε να κάνουμε τώρα; Θέλετε τώρα να πούμε ψέματα;

Θ.Γ.: Ναι, εγώ πιστεύω ότι λέτε ψέματα;

Β.Α.: Να πούμε δηλαδή ότι ήταν ανοιχτό το κόμμα; Το ξέρετε πάρα πολύ καλά.

Θ.Γ.: Αυτή είναι όμως η άποψη μου.

Β.Α.: Ωραία, λοιπόν, από αύριο καταθέτουμε όλοι για εθελοντικές θέσεις τα βιογραφικά μας, κ. Γκλαβίνα. Είναι στη διάθεση σας, να μας κρίνετε σύμφωνα με τα βιογραφικά μας.

Θ.Γ.: Είναι λάθος η κουβέντα που κάνετε, κα. Αναστασίου. Είναι πολύ λάθος αυτή η κουβέντα.

Β.Α.: Να κάνετε αυτό που δεν κάνατε δυο χρόνια.

«Ποιοι αποκλεισμοί; Ανοιχτά ψηφοδέλτια, δεν υπήρχε κανένας αποκλεισμός. Ο καθένας μπορεί να λέει διάφορα αλλά δεν σημαίνει ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν το συμμερίζομαι και το εκφράζω» αντέδρασε, εν συνεχεία, ο Θανάσης Γκλαβίνας στην τοποθέτηση της Έλλης Στάη για την επόμενη «ενωτική» ημέρα στο ΠΑΣΟΚ με την δημοσιογράφο αλλά και την Βάσια Αναστασίου να υπογραμμίζουν τα εξής.

Ε.Σ.: Αν υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ όμως που αισθάνονται έτσι, είναι δεδομένο ότι πρέπει να ενσκήψει ο αρχηγός και το επιτελείο του. Είναι δεδομένο ότι αυτό πρέπει να κάνετε. Οπότε, επειδή βλέπω ότι αυτό δεν το συμμερίζεστε απολύτως…

Θ.Γ.: Όχι, γι’ αυτό και το εκφράζω.

Β.Α.: Ναι, γιατί είστε παιδί του προέδρου κ. Γκλαβίνα άρα δεν το έχετε νιώσει ποτέ. Είχατε την εξαίρετη μεταχείριση. Δηλαδή είναι παρανοϊκοί όλοι οι σύντροφοι που ισχυρίστηκαν κάτι τέτοιο; Είναι παρανοϊκοί, το έβγαλαν από το μυαλό τους και ανοίξαμε όλη αυτή τη διαδικασία γιατί όλα λειτουργούσαν καλά και εμείς θέλαμε το κακό του ΠΑΣΟΚ.

Θ.Γ.: Δεν ήσασταν υποψήφια, κα. Αναστασίου;

Β.Α.: Αυτό έλειπε, να μην με βάζατε υποψήφια! Από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά ήμουν υποψήφια.