Αναστασία Γιάμαλη: «Εγώ βγήκα να πω ένα ρεπορτάζ γιατί ασχολούνται με το μαλλί μου και το ντεκολτέ μου;»

Αναστασία Γιάμαλη

«Στο παρελθόν με ενοχλούσε πολύ, αλλά κατάλαβα πως δεν είναι για το ντεκολτέ και το μαλλί αλλά για την άποψή μου», είπε η Αναστασία Γιάμαλη.

Καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Πάμε Δανάη» ήταν σήμερα η Αναστασία Γιάμαλη. Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μίλησε για τη μεταγραφή της στο Mega, την αντιμετώπιση που έχουν οι γυναίκες, για τα αρνητικά σχόλια κλπ.

«Είμαι αγχωμένη στη δουλειά, για το εάν έχω διαβάσει αρκετά και αν είμαστε έτοιμοι για τον αέρα. Αυτό είναι καθημερινότητα για εμένα. Πρέπει να υπάρχει η ετοιμότητα. Έχω το σύνδρομο της ‘καλής μαθήτριας’, κάνω ψυχοθεραπεία γι΄ αυτό», είπε αρχικά η Αναστασία Γιάμαλη.

Η Αναστασία Γιάμαλη είπε στη συνέχεια: «Το ξέρω πως δεν πρέπει να καθοριζόμαστε από τη δουλειά μας αλλά εγώ ξέρω πως πρέπει να την κάνω καλά. Όταν νιώθω πως ένα θέμα το πήγα ένα βήμα παραπέρα και πως έχω κάνει τη δουλειά μου με αξιοπρέπεια, κοιμάμαι καλά τα βράδια».

Αναφερόμενη στο γεγονός πως στέκεται δίπλα στις γυναίκες είπε πως η οικογένειά της την έμαθε να σέβεται και να συζητάει και από την άλλη, όσον αφορά τον φεμινισμό είπε πως μεγάλωσε με τρεις χειραφετημένες γυναίκες που ήταν πολύ ενεργές και δυναμικές στον χώρο τους.

Η Αναστασία Γιάμαλη πρόσθεσε: «Η δημοσιογραφία πρώτα από όλα είναι φροντίδα για το πώς θέλεις να είναι ο κόσμος και προσπαθείς να τα φτιάξεις. Δεν δημοσιογραφούμε για τους φίλους μας που μας αγαπάνε αλλά προσπαθούμε να είναι όσο πιο απλά γίνεται αυτά που λέμε. Δεν θα αλλάξω άποψη για καμία και για κανέναν. Προσπαθώ να τη διατυπώσω με τρόπο που δεν θα πονέσω τον άλλον. Δεν θέλω μία τηλεόραση που πληγώνει. Σε αυτά που λέω δεν βάζω νερό στο κρασί μου».

Η Αναστασία Γιάμαλη είπε στη συνέχεια για τη μεταγραφή της στο Mega: «Ήταν μία χρονιά που δέχτηκα προτάσεις. Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχα δεχτεί. Χαίρομαι που κατάφερα από ένα περιφερειακό κανάλι να ακουστώ λίγο πέρα από τα στενά όρια του καναλιού. Με αυτό στις αποσκευές μου, χάρηκα που είπα το ‘ναι’ στο MEGA γιατί ένιωσα ασφάλεια. Δουλεύω 7/7. Δεν είναι απλή η δουλειά μας, ιδίως στην ενημέρωση. Δεν σου επιτρέπει την αποσύνδεση».

Η Αναστασία Γιάμαλη ανέφερε επίσης: «Ακόμα και στην τηλεόραση δεν έχουμε συνηθίσει γυναίκες που εκφράζουν την άποψή τους και πόσω μάλλον έντονα όπως εγώ. Καταλαβαίνω πως κάποιους αυτό τους ενοχλεί γιατί περιμένουν την ενημέρωση να την κάνει ένας άντρας και η κυρία να είναι εκεί για να διαβάσει το on. Είμαστε κάτι παραπάνω από αυτό. Αυτό το βίωμα όμως είναι κάθε γυναίκας εκεί έξω. Οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με ένα σωρό εμπόδια».

Κλείνοντας, η Αναστασία Γιάμαλη τόνισε: «Δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους. Στο παρελθόν με ενοχλούσε πολύ γιατί έλεγα “εγώ βγήκα να πω ένα ρεπορτάζ γιατί ασχολούνται με το μαλλί μου και το ντεκολτέ μου;”. Κατάλαβα πως δεν είναι το ντεκολτέ και το μαλλί αλλά για την άποψή μου».