Ιωνάς Καρούσης – Η στιγμή που η σύντροφός του τον αναγνώρισε σε φωτογραφίες μετά το μακελειό: «Αυτός είναι, καρδιά μου όμορφη»

Ιωνάς Καρούσης

"Ήταν ο καλύτερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου".

Ο Ιωνάς Καρούσης ήταν ένα από τα θύματα που ταυτοποιήθηκε, έπειτα από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ. Η κοπέλα του 26χρονου συγκλόνισε με τα λόγια ης στο Καλημέρα Ελλάδα και στον Αντώνη Παπαδάκη στον οποίο παραχώρησε δηλώσεις.

«Τελευταία φορά μίλησα μαζί του στις 3μιση. Ήταν στο Τελ Αβίβ και θα πήγαινε για αυτήν την εργασία στη Γιάφα. Δεν ηχούσαν σειρήνες εκείνη τη στιγμή, δεν είχε κάποια είδηση. Ήταν φοιτητής αρίστου επιπέδου κι ήθελε να πάει για την εργασία του. Δεν μπορώ, εγώ απλά νομίζω ότι θα χτυπήσει το κουδούνι, θα έρθει, θα είναι όλα καλά κι ότι ζω ένα κακό όνειρο. Δεν είχα δει τηλεόραση και δεν γνώριζα, αλλιώς θα του είχα πει ότι πάει να γίνει κάτι. 7 η ώρα είδα τυχαία στις ειδήσεις ότι γίνεται επίθεση και του έστειλα μήνυμα. Τότε του έστειλα μήνυμα και δεν απάντησε γιατί είχε γίνει ήδη νομίζω το μοιραίο. Το καλύτερο παιδί. Ένα αθώο παιδί, με παιδική ψυχή, μόνο καλοσύνη.

Πίστευε πολύ στον θεό και βοηθούσε όσο μπορούσε με όποιον τρόπο. Ήταν ο καλύτερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Τέτοια ψυχή, τέτοια καλοσύνη και πραγματικά δεν ξέρω γιατί ο θεός τον πήρε κοντά του. Με ενημέρωσε ο ξάδερφός μου, που είναι 8-9 ετών και μού είπε ότι τον είδαμε κι ήταν κάτω στο πάτωμα νεκρός» είπε η σύντροφός του, η οποία στη συνέχεια περιέγραψε τι φορούσε.

«Αυτός είναι! Καρδιά μου όμορφη, αυτό είναι το αγόρι μου φορούσε ένα τέτοιο παντελόνι του ΠΑΟΚ. Αχ θεέ μου το αγόρι μου. Ξεφτίλες άνθρωποι. Καρδούλα μου γλυκιά» είπε συγκινημένη η σύντροφός του όταν είδε τις φωτογραφίες του άτυχου νεαρού.