Διάφανη Αγάπη – Ταμπού: Ναι μεν, αλλά…

Διάφανη Αγάπη

Τι μας άρεσε και τι όχι στα δύο νέα σίριαλ που έκαναν πρεμιέρα το βράδυ της Κυριακής...

Οι δύο νέες ελληνικές σειρές, Διάφανη Αγάπη του Alpha και Ταμπού του Mega, έκαναν πρεμιέρα το βράδυ της Κυριακής, η μία απέναντι απέναντι από την άλλη. Με διαφορετικό ύφος και θεματολογία, η καθεμία άφησε το δικό της αποτύπωμα, με αρκετά θετικά στοιχεία αλλά και με κάποια πιο αδύναμα…

Η Διάφανη Αγάπη είναι η σειρά που ξεχώρισε, αρχικά, για την προσεγμένη σκηνοθεσία και φωτογραφία που ενισχύουν την ατμόσφαιρα μυστηρίου. Η ιστορία αγγίζει βαθιά θέματα, όπως οι οικογενειακές σχέσεις και η απώλεια, με συγκινητικό και ευαίσθητο τρόπο. Επιπλέον, χαρακτηρίζεται από δυνατές ερμηνείες, ιδιαίτερα από τον πρωταγωνιστή Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη, ο οποίος καθηλώνει με την εκφραστικότητα και την αμεσότητα του.

Στα πλην της σειράς θα λέγαμε πως ήταν η αργή πλοκή σε ορισμένα σημεία, ειδικά στα πρώτα λεπτά του επεισοδίου, εκεί δηλαδή που πρέπει να αποσπάσεις το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Στο απέναντι στρατόπεδο, το Ταμπού έκανε πρεμιέρα, με τον Αντρέα Γεωργίου να καταφέρνει να δημιουργήσει μια σκοτεινή ατμόσφαιρα, με εξαιρετική φωτογραφία και μουσική. Στα θετικά της σειράς είναι βέβαια το καστ δημοφιλών ηθοποιών, η τηλεοπτική συνύπαρξη των οποίων έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Από την άλλη, όσοι περίμεναν ότι θα δουν ένα αστυνομικό κοινωνικό δράμα μυστηρίου, ίσως απογοητεύτηκαν διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για μια σειρά με στοιχεία καθημερινής σαπουνόπερας και με μια κάπως αργής ανάπτυξης πλοκή.

Σε κάθε περίπτωση, το μόνο κοινό ανάμεσα στις δύο σειρές είναι η ώρα μετάδοσης το χθεσινό βράδυ. Η καθεμία έχει τη δική της προσέγγιση και απευθύνεται στο δικό της κοινό. Μένει, λοιπόν, να δούμε ποιο θα είναι το ποσοστό του κοινού που θα τις ακολουθήσει στις προβολές των επεισοδίων…