Μαρινέλλα: «Αν η βλάβη ήταν αριστερά, δεν θα είχε την ομιλία»

Μαρινέλλα

"Από ό,τι φαντάζομαι η αιμορραγία της έχει γίνει στο δεξιό ημισφαίριο και τα κέντρα λόγου είναι αριστερά και δεν επηρεάζεται η ομιλία".

Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Κέντρου, Γιώργος Ορφανίδης, μίλησε  τη «Super Κατερίνα» για τη Μαρινέλλα και για την κατάσταση της υγείας της μετά το αιμορραγικό εγκεφαλικό που υπέστη επί σκηνής κατά τη διάρκεια συναυλίας της στο Ηρώδειο.

«Είναι πολύ σημαντικό το επίπεδο συνείδησης. Άλλο να είναι σε κωματώδη κατάσταση κι άλλο να επικοινωνεί και να εκτελεί εντολές. Δεύτερο σημαντικό από το ανακοινωθέν είναι ότι είναι μία σταθερή κατάσταση νευρολογικά κι είναι υπέρ του αρρώστου. Η πρώτη φάση είναι να του σώσουμε τη ζωή, η δεύτερη είναι να του δώσουμε ποιότητα. Από το ανακοινωθέν, η Μαρινέλλα έχει επικοινωνία κι ομιλία γιατί από ό,τι φαντάζομαι η αιμορραγία της έχει γίνει στο δεξιό ημισφαίριο και τα κέντρα λόγου είναι αριστερά και δεν επηρεάζεται η ομιλία.

Αν ήταν αριστερά, δεν θα την είχε. Άρα, αυτή τη στιγμή υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία για τα πάντα» δήλωσε ο κ. Ορφανίδης.