Έφη Παπαθεοδώρου για Πέτρο Φιλιππίδη: «Καταλαβαίνω ότι του λείπει πολύ το θέατρο»

Έφη Παπαθεοδώρου

"Τον έβλεπα στο θέατρο, διασκέδαζα. Τα προσωπικά του καθενός δεν με αφορούν" δηλώνει, μέσα σε όλα, η Έφη Παπαθεοδώρου.

Η Έφη Παπαθεοδώρου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου αυτή την εβδομάδα. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, η αγαπημένη μας ηθοποιός κλήθηκε να πάρει θέση τόσο για όσα ήρθαν στο φως μέσα από το κίνημα metoo όσο και για τη φημολογούμενη καλλιτεχνική επάνοδο του Πέτρου Φιλιππίδη.

Πως σας φαίνεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης μπορεί να επιστρέψει στο θέατρο;

Είναι ένα προσωπικό του θέμα. Καταλαβαίνω ότι του λείπει πολύ το θέατρο.

Είχατε συνεργαστεί μαζί του;

Μου είχε προτείνει να παίξω σε κάποιο παιδικό και δεν θυμάμαι, δεν έγινε. Τον έβλεπα στο θέατρο, διασκέδαζα. Τα προσωπικά του καθενός δεν με αφορούν.

Την περίοδο του metoo ξαφνιαστήκατε με όσα λέγονταν ή είχατε ακούσει ορισμένα πράγματα;

Από αρχαιοτάτων χρόνων, αλλά αυτό γίνεται σε όλα τα επαγγέλματα, απλά στο δικό μας  φαίνονται. Πρέπει όμως να υπάρχει αξιοπρέπεια στις σχέσεις των ανθρώπων, ανδρών και γυναικών. Προπαντός να μην αφορά το κοινό τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του. Αυτό πια το έχουν κάνει τούμπανο. Ξέρω ανθρώπους με άλλες ερωτικές επιθυμίες, που είναι θαυμάσιοι. Να το προβάλλουν αυτό όμως ως καθρέφτη της ζωής μας είναι γελοίο και προσβάλλει τον ίδιο τον άνθρωπο που το κάνει. Αυτό δεν αφορά μόνο τους ηθοποιούς αλλά και τους πολιτικούς.