Γιάννης Ζουγανέλης: «Ήρθαν και μου είπαν ότι πέθανε, δεν σταμάτησα και συνέχισα κανονικά την παράσταση»

Γιάννης Ζουγανέλης

"Όπως επίσης έπαιξα και την ημέρα που τον θάψαμε και, πιστέψτε με, ήταν λύτρωση για μένα" ομολογεί ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης παραχώρησε μια νέα συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου. Σε αυτήν, μάλιστα, ο δημοφιλής καλλιτέχνης μίλησε μεταξύ άλλων για την δύσκολη στιγμή που κλήθηκε να διαχειριστεί την απώλεια του αγαπημένου του πατέρα αλλά και τον φύλακα – άγγελο του.

Αισθάνεστε ότι έχετε έναν φύλακα – άγγελο;

Φυσικά και αισθάνομαι ότι έχω έναν φύλακα – άγγελο. Καταρχήν το να πιστεύει κανείς σημαίνει ότι έχει κάτι συν, όπου υπάρχει το στερητικό α κάτι σου αφαιρεί. Η Ορθοδοξία είναι μέρος του βιώματος μας, της γαστρονομίας, των εορτών μας. Η προσευχή είναι ένας διαλογισμός. Όσο πιο δυνατός είσαι εσύ, τόσο πιο δυνατό Θεό έχεις.

Κληθήκατε ποτέ να ανεβείτε στη σκηνή ενώ βιώνατε μια απώλεια;

Έπαιζα στο θέατρο Μινώα, όταν ήρθαν και μου είπαν ότι ο πατέρας μου πέθανε. Δεν σταμάτησα την παράσταση και συνέχισα κανονικά. Όπως επίσης έπαιξα και την ημέρα που τον θάψαμε και, πιστέψτε με, ήταν λύτρωση για μένα. Λέω και στους μαθητές μου ότι είμαστε λίγο εγωιστές και δεν κλαίμε γι’ αυτόν που φεύγει αλλά γι’ αυτόν που χάνουμε.

Πηγή εικόνας: NDP Photo