Eurovision 2024: Έτσι διαμορφώνονται τα προγνωστικά λίγο πριν τον Μεγάλο Τελικό – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα;

Eurovision

Τι δείχνουν τα στοιχήματα για τη συμμετοχή της Ελλάδας;

Με τεράστιο ενδιαφέρον εξελίσσεται ο 68ος διαγωνισμός της Eurovision όχι τόσο από μουσική άποψη όσο από πολιτική. Τα τελευταία γεγονότα έχουν ανατρέψει ριζικά το σκηνικό με το Ισραήλ να αποτελεί το μεγάλο αγκάθι καθώς αρκετοί εκπρόσωποι των υπολοίπων χωρών έχουν εκδηλώσει τη δυσαρέσκειά τους. Ωστόσο, ο αποκλεισμός της συμμετοχής της Ολλανδίας με τον Joost Klein ήταν η κίνηση αυτή που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις με τις σχέσεις της EBU και των αποστολών ορισμένων χωρών να έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Όπως ήταν φυσικό, μετά από όλα αυτά τα γεγονότα υπήρξαν ανακατατάξεις και στα στοιχήματα. Πώς διαμορφώνονται λίγες ώρες πριν τη μεγάλη βραδιά;

Την πρώτη θέση κατέχει εδώ και ημέρες η Κροατία με τον Baby Lasagna και το Rim Tim Tagi Tim και με ποσοστό νίκης 44%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Ισραήλ, το οποίο έχει ευνοηθεί στοιχηματικά με τις τελευταίες εξελίξεις και εκτοξεύθηκε απότομα από την όγδοη θέση. Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Ελβετία, η οποία είναι ένα από τα αποψινά φαβορί και την πεντάδα κλείνουν η Γαλλία με τον Slimane και το Mon Amour και η Ιρλανδία με το Bambie Thug και το αμφιλεγόμενο «Doomsday Blue».

Στην έκτη θέση βρίσκεται η Ουκρανία και στην έβδομη η Ιταλία. Στην όγδοη φιγούραρε η Ολλανδία, αλλά τώρα πλέον έχει ανέβει η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και οι άλλες δύο θέσεις της δεκάδας ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Φινλανδία αντίστοιχα. Όσον αφορά την Κύπρο με την Silia Kapsisi αυτήν τη στιγμή είναι στην 19η θέση.