Γιώργος Λυγγερίδης: Λύγισαν οι πάντες στην κηδεία του άτυχου αστυνομικού

Γιώργος Λυγγερίδης

Σπαραγμός στο τελευταίο αντίο...

Το τελευταίο αντίο στη Θεσσαλονίκη και την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου είπαν οι συγγενείς και οι φίλοι του 31χρονου αστυνομικού. Ο Γιώργος Λυγγερίδης άφησε την τελευταία του πνοή λίγα 24ωρα νωρίτερα ύστερα από αρκετές μέρες νοσηλείας μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του από φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη.

Μόλις το φέρετρο του άτυχου αστυνομικού βγήκε από την εκκλησία και μπήκε στην νεκροφόρα, ήχησαν οι σειρήνες των περιπολικών και των αστυνομικών μηχανών, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.

Έξω από τον ιερό ναό βρέθηκε τιμητικό άγημα της ΕΛΑΣ, αλλά και άγημα της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Τάξης, μονάδα στην οποία υπηρετούσε ο αστυνομικός Λυγγερίδης, όταν δέχθηκε την φονική επίθεση στου Ρέντη.

Τουλάχιστον 50 συνάδελφοι του Γιώργου Λυγγερίδη, άνθρωποι από την ίδια μονάδα έφτασαν στη Θεσσαλονίκη για να τον αποχαιρετήσουν, ενώ αυτοί ήταν που μετέφεραν το φέρετρο του άτυχου αστυνομικού μέσα στην εκκλησία. Συντετριμμένη η οικογένεια του Γιώργου Λυγγερίδη, που δεν μπορεί να πιστέψει πως ο αγαπημένος τους Γιώργος δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Μόλις το φέρετρο βγήκε από την νεκροφόρα οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και κλάματα.

Πηγή: newsit.gr