Γιώργος Κέντρος: «Πολλές φορές αντιλήφθηκα κακοποιητική συμπεριφορά προς συνάδελφο»

Γιώργος Κέντρος

"Οι κακοποιητικές συμπεριφορές υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν" εξηγεί ο Γιώργος Κέντρος.

Ο Γιώργος Κέντρος παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα με αφορμή τη νέα σειρά «Έρημη χώρα» στην ΕΡΤ. Μάλιστα, ο έμπειρος πρωταγωνιστής μίλησε για όσα ήρθαν στο φως για τον χώρο του θεάτρου μέσα από το κίνημα του metoo και τις δικές του εμπειρίες.

Πριν από τρία χρόνια, στις αρχές της πανδημίας, πολλοί συνάδελφοι σας βγήκαν και μίλησαν για τις κακοποιητικές σχέσεις που υπάρχουν στοθέατρο. Εσείς βιώσατε ποτέ κάποιου είδους κακοποιητική συμπεριφορά αυτά τα 45 έτη που δουλεύετε;

Κακοποιητική συμπεριφορά προς εμένα δεν νομίζω ότι βίωσα. Έχω αντιληφθεί όμως πολλές φορές κακοποιητική συμπεριφορά προς κάποιον συνάδελφο. Πάντοτε έβγαινα μπροστά και υπερασπιζόμουν τον ηθοποιό. Αυτό μπορούσα να κάνω. Οι κακοποιητικές συμπεριφορές υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Σημασία έχει να περιοριστούνε.

Αν δεν αλλάξει η νοοτροπία που έχουμε, δεν βλέπω να αλλάζει αυτό το πράγμα και δεν μιλάω για τα σεξιστικά και τα σεξουαλικά. Μιλάω γενικότερα για την κακοποίηση και το bullying, είτε λεκτικό είτε σωματικό, που συμβαίνει σε αυτόν τον χώρο.

Που οφείλεται αυτό; Είναι ένα παιχνίδι εξουσίας του σκηνοθέτη προς τον ηθοποιό;

Νομίζω ότι είναι ένα παιχνίδι ανωριμότητας που κάνουν οι άνθρωποι. Βλέπουμε πολλούς ώριμους ανθρώπους, οι οποίοι στην ουσία είναι παιδιά τριών και τεσσάρων ετών. Δεν έχουν μεγαλώσει.

Εσείς βιώσατε ποτέ σεξουαλική παρενόχληση;

Όχι, ποτέ.