Ο Αλέξης Κούγιας καταγγέλλει: «Η Πρόεδρος διέκοψε τη διαδικασία, φοβήθηκε μην αναδείξω ότι η ανάκριση ήταν κουτσομπολάδικο»

Αλέξης Κούγιας

"Διέκοψε τη διαδικασία στις 15:00, ενώ γνωρίζει ότι κάθε μέρα 15:00-17:00 κάνω ακτινοθεραπεία και ορμονοθεραπεία. Εύχομαι να μην περάσει ποτέ αυτή τη δοκιμασία" δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες έκανε νωρίτερα σήμερα ο Αλέξης Κούγιας, αμέσως μετά την απόρριψη του αιτήματός του από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για εξαίρεση της ανακρίτριας από τη διαδικασία απολογίας της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Απερρίφθη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, όπως ανεμένετο, γιατί ποτέ δεν έχει γίνει δεκτή η αίτηση εξαιρέσεως ούτε δικαστού-ανακριτού, ούτε εισαγγελέως, ούτε ολόκληρου δικαστηρίου, δυστυχώς πολλές φορές ακόμη και σε καραμπινάτες υπόθεσεις όπως αυτή. Υπάρχει μία λογική στη Δικαιοσύνη ότι δεν πρέπει να απομυθοποιούνται οι δικαστές. Σωστή ή λάθος αυτή είναι η λογική» ανέφερε αρχικά ο γνωστός δικηγόρος.

Ο κύριος Κούγιας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στην υποβολή του εν λόγω αιτήματος και καταγγέλλει την ανακρίτρια για την ποιότητα των ερωτήσεων που απήθυνε προς την κατηγορουμένη.

«Το αίτημα έγινε για να αναδείξουμε τη μεροληπτική στάση της κυρίας Προέδρου. Με έκοψε τη στιγμή που αναφερόμουν στο ότι είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε στη χθεσινή διαδικασία… επί τόσες ώρες ουσιαστικά οι ερωτήσεις να μην αφορούν τις κατηγορίες αλλά να αφορούν στο τι όνειρα βλέπει η κατηγορουμένη, πώς ερμηνεύει αυτά τα όνειρα λες και είχε ονειροκρίτη μπροστά της».

«Τη ρωτούσε για τις σχέσεις της, για τις σχέσεις του Δασκαλάκη, αν είχε πάθει καρκίνο στο ισχίο, αν έκανε απόπειρα αυτοκτονίας… τη ρωτούσε για οτιδήποτε άλλο εκτός από την κατηγορία. Την ώρα που είπα ότι εμείς διαμαρτυρόμαστε εντόνως, εκεί με διέκοψε τρεις φορές και με προκάλεσε να της κάνω αίτηση εξαιρέσεως» αποκαλύπτει ο Αλέξης Κούγιας.

«Και κοιτάξτε τι απρεπές έκανε επίσης σήμερα. Διέκοψε τη διαδικασία 3 η ώρα σήμερα, ενώ γνωρίζει ότι κάθε μέρα 3-5 κάνω ακτινοθεραπεία και ορμονοθεραπεία. Κάτι που της το είπα εχθές. Θέλει η διαδικασία ενώπιον του εισαγγελέως να γίνει χωρίς την παρουσία δικηγόρου» υποστηρίζει ο γνωστός νομικός.

«Κανείς δεν είναι σίγουρος τι μπορεί να προκύψει σε αυτή την ανάκριση. Πρέπει να με αφήσει η κυρία ανακριτής να ολοκληρώσω τη δήλωσή μου, γιατί φοβήθηκε μην αναδείξω ότι ουσιαστική αυτή η ανάκριση ήταν στην κυριολεξία κουτσομπολάδικο. Όλοι οι δικαστές θα έχουν την ίδια άποψη μαζί μου. Ας μου κάνει μήνυση οποιοσδήποτε, αν δεν είναι έτσι» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Εγώ δυστυχώς πρέπει να φύγω για να κάνω τη θεραπεία μου και λυπάμαι πολύ που το λέω… εύχομαι στην κυρία ανακριτή και σε αυτούς που ανέβαλαν σήμερα τη διαδικασία για τις 3 η ώρα ποτέ να μην περάσουν αυτή τη δοκιμασία» ανέφερε αποχωρώντας ο Αλέξης Κούγιας.