Νίκος Ορφανός: «Η πολιτική ήταν μια τρικυμιώδης εμπειρία»

Νίκος Ορφανός

"Ξαφνικά το κόμμα και η κεντρική πολιτική σκηνή έχει μια τοξικότητα και αρχίζεις να προσδιορίζεσαι όχι από τη δουλειά σου αλλά από τους άλλους" εξηγεί ο Νίκος Ορφανός.

Καλεσμένος της Μπέττυς Μαγγίρα βρέθηκε ο Νίκος Ορφανός, στο πρώτο «Ποιος είναι πρωινιάτικα» για το 2023, στο OPEN. Μέσα σε όλα, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στην ενασχόλη του με την πολιτική χαρακτηρίζοντας την δε, εκ των υστέρων, τρικυμιώδη την οποία και δεν θα ήθελε να συναντήσει ξανά στο μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Ορφανός σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η πολιτική ήταν μια πολύ τρικυμιώδης εμπειρία για μένα. Δεν μετανιώνω όμως σε καμία περίπτωση. Δεν μετανιώνω ποτέ για τη στήριξη και την τιμή που μου έκαναν οι συμπολίτες μου να με στείλουν στη βουλή. Πιστεύω πάρα πολύ στην αστική δημοκρατία. Από την πολιτική βασικά δεν φεύγεις μόνος σου, το στο κόμμα όπου βρισκόμουν μειώθηκαν τα ποσοστά του, χάθηκε μια έδρα και εγώ έπρεπε να ξαναγυρίσω στη δουλειά μου».

«Είμαι ένας εργάτης της τέχνης. Είμαι ένα προλετάριος, ζω μόνο από τη δουλειά μου και έπρεπε να ξαναγυρίσω σε αυτήν. Η δουλειά μου είναι εύθραυστη, δεν μπορώ εύκολα να μπαινοβγαίνω στην πολιτική και η πολιική θέλει άλλου είδους στηρίξεις και υπόβαθρα από πίσω τα οποία εγώ δεν τα έχω».

«Δύσκολα θα πήγαινα ξανά στην πολιτική γιατί χτίζω κάτι αυτή τη στιγμή στην καριέρα μου πάνω στο management του πολιτισμού, το οποίο δεν θέλω να το αφήσω. Νομίζω πως μέσα από αυτό το ρόλο έχω να δώσω πολλά περισσότερα και ήδη δίνω αρκετά πράγματα τα οποία με κάνουν να αισθάνομαι δημιουργικά πολύ πιο γεμάτος. Ξαφνικά το κόμμα και η κεντρική, ειδικά, πολιτική σκηνή έχει μια τοξικότητα και αρχίζεις να προσδιορίζεσαι όχι από τη δουλειά σου αλλά από τους άλλους. Εγώ θέλω να κρίνομαι για την δουλειά μου, για αυτό που είμαι και για αυτό που παρουσιάζω» πρόσθεσε, ακόμα, ο Νίκος Ορφανός στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Μπέττυς Μαγγίρα στο OPEN.