Διαψεύδει φήμες για μείωση μισθών και προβλημάτων στην ασφάλιση των εργαζομένων ο πρόεδρος των Αττικών Εκδόσεων

Διαβάστε την επιστολή του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αγαπητοί συνεργάτες,

Σε συνέχεια της πρόσφατης απεργίας στις Αττικές Εκδόσεις, θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποια ζητήματα που κατά καιρούς έχουν συζητηθεί.Καταρχήν, επιθυμώ να σας ενημερώσω ότι η επιχείρηση δεν πρόκειται να κρατήσει από κανέναν εργαζόμενο τα ημερομίσθια που χάθηκαν τις δύο ημέρες της απεργίας, διότι γνωρίζω ότι τουλάχιστον το 90% των εργαζομένων επιθυμούσε να εργαστεί κανονικά, και φυσικά ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποιος επιθυμούσε να εργαστεί και ποιος να απεργήσει. Δυστυχώς το δικαίωμα σας στην εργασία παραβιάστηκε αντιδημοκρατικά από άσχετα με την εταιρεία πρόσωπα και τα σωματεία ουδόλως ενδιαφέρθηκαν γι’ αυτό, πλην όμως η εταιρεία οφείλει να πράξει το δίκαιο.

Με την ευκαιρία αυτή όμως θα ήθελα να σας ενημερώσω και για δυο ακόμη θέματα, προκείμενου να σταματήσω τον καταιγισμό των ψευδών και της παραπληροφόρησης που σας μεταφέρονται κατά καιρούς.

Ψευδέστατος είναι ο ισχυρισμός ότι οποιαδήποτε μείωση προκύψει -ενδεχομένως- στις ΣΣΕ θα επηρεάσει περαιτέρω τις αμοιβές σας. Η πρόσφατη ισχύουσα συμφωνία μεταξύ εργαζομένων -επιχείρησης θα ισχύσει απαρέγκλιτα ως έχει, είτε μειωθούν είτε όχι οι ΣΣΕ. Ό,τι συζήτησα ως Πρόεδρος του ΣΕΠΤ με τα σωματεία έχει να κάνει με την ιδιότητά μου αυτή και είναι συλλογική θέση των εκδοτών και όχι προσωπική μου και δεν επηρεάζει -επαναλαμβάνω- τη συμφωνία Αττικών-εργαζομένων.

Ψευδέστατος ήταν και ο ισχυρισμός ότι θα αναγκαστούν να αλλάξουν ταμείο όσοι μείωσαν τις ώρες εργασίας τους και ότι δήθεν δεν θα τους ασφαλίζει το ΤΑΙΣΥΤ. Δεν έχει ούτε νομική, ούτε καμία άλλη υπόσταση.

Υπάρχει μια διαρκής προσπάθεια παραπληροφόρησης που σκοπό έχει να σπάσει το αρραγές μέτωπο εργαζομένων- επιχείρησης. Η επιχείρηση είστε εσείς οι ίδιοι, χωρίς εσάς δεν υπάρχει, και τα συμφέροντα είναι απολύτως κοινά. Μόνο αν εργαστούμε ενωμένοι, αποφασιστικά και ανταγωνιστικά θα ξεπεράσουμε την κρίση και θα επιστρέψουμε στην περίοδο της ευημερίας. Η επιχείρηση σας προστατεύει και όχι αυτόκλητοι άσχετοι δήθεν σωτήρες που βρίσκονται-δυστυχώς- εκτός πραγματικότητας.

Θεοχάρης Α. Φιλιππόπουλος