Σοφία Βόσσου – «Φιλαράκι» της μουσικής, αλλά και της τηλεόρασης

Τραγουδίστρια, συνθέτις, στιχουργός, καθηγήτρια μουσικής, ραδιοφωνική και τηλεοπτική παραγωγός. Η Σοφία Βόσσου ξεκίνησε την καριέρα της το 1979 παίζοντας πιάνο αρχικά και τραγουδώντας στη συνέχεια, σε διάφορες μπουάτ της Πλάκας. Παράλληλα εμφανιζόταν και σε διάφορες συναυλίες, κυρίως στο πλευρό του Χρήστου Λεοντή, σε συνεργασία με τον οποίο έκανε και την πρώτη της δισκογραφία.

Ευρύτερα γνωστή έγινε το 1984, όταν κέρδισε την πρώτη θέση στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης, τραγουδώντας τη «Χαμένη Ισορροπία». Την επόμενη χρονιά γνώρισε τον Ανδρέα Μικρούτσικο, με τον οποίο πραγματοποίησε σημαντικό κομμάτι της δισκογραφίας της. Μαζί συμμετείχαν το 1991 στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με το τραγούδι Άνοιξη, ενώ το «Φιλαράκι» έγινε το σήμα κατατεθέν της.

Αφού έκανε συχνές επισκέψεις στην εκπομπή του Ανδρέα Μικρούτσικου «Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό», το 1995 αναλαμβάνει την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Mega παρέα με την Έλντα Πανοπούλου με την εκπομπή «Μεταξύ μας».

Τα τελευταία χρόνια απέχει από τη δισκογραφία -κυκλοφόρισε ένα καλοκαιρινό τραγούδι τον Ιούλιο του 2010 σε συνεργασία με το συγκρότημα «Μπλαζέ» με τίτλο «Εσύ»- ενώ στην τηλεόραση κάνει κάποιες εμφανίσεις μόνο ως καλεσμένη σε εκπομπές.

Δείτε το βίντεο: