Συνεχίζεται ο «πόλεμος» γύρω από τον Αθήνα 9,84

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στον 9.84

Στον ίδιο ιστότοπο ,χθες, ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Ρουμπάνης,ένας από τους εργαζόμενους που κατά την επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης αποχώρησαν κοινή συναινέσει , ισχυρίζεται ότι δέχτηκε «πιέσεις για παραίτηση» αλλά εκείνος ουδέποτε παραιτήθηκε.Ταυτόχρονα επιτίθεται προσωπικά προς τον νυν Δήμαρχο Αθηναίων για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί.»Ο Γιώργος Καμίνης και η δια της πυράς κάθαρση «,γράφει χαρακτηριστικά.

Στον Δήμαρχο απευθύνεται και η οργισμένη επιστολή της πολιτικής συντάκτριας Χριστίνα Κοραή,η οποία μιλά για «κατάπτυστο σύστημα» που αναπτύχθηκε στον «Αθήνα 9,84″ επί των ημερών του και διαμαρτύρεται για τις »λίστες ντροπής»-έτσι τις ονομάζει-που κυκλοφορούν -κατά την άποψή της- «με ψευδείς και ισοπεδωτικές αναφορές επαγγελματιών δημοσιογράφων» και σε κάποιες από τις οποίες η ίδια κατονομάζεται.

Η ανακοίνωση του Γενικού Διευθυντή του ΑΘΗΝΑ 9.84 » για τις επιθέσεις που δέχεται ο σταθμός και οι άνθρωποί του» είναι η παρακάτω:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τις τελευταίες μέρες ο σταθμός μας δέχεται πόλεμο λάσπης από τους επαγγελματίες του είδους.

Οι λόγοι είναι προφανείς . Η ακινησία και η ατιμωρησία χρόνων είχε ονοματεπώνυμο και συγκεκριμένο οικονομικό όφελος.

Ο 9.84 με τη δική σας συμπαράσταση τόλμησε ό,τι κανένα δημόσιο μέσο δεν έχει επιχειρήσει μέχρι σήμερα στη χώρα μας.

Το στοίχημά μας συνεχίζεται.

Σημασία έχει ότι το αναλάβαμε. Και ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει ότι το στοίχημα το αναλάβαμε με τους όρους που εξαρχής θέσαμε δημοσίως.

Ο διπλός στόχος μας, να διασωθεί το ιστορικό ανεξάρτητο δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας και να αναπτυχθεί, είναι ζωντανός.

Όπλο μας το μικρόφωνο, προσδοκία μας ένα νέο δημοσιογραφικό προϊόν.

Απέναντί μας έχουμε μόνο τους δημότες. Αυτούς πρέπει να πείσουμε, σ’ αυτούς θα λογοδοτήσουμε. Σε κανέναν άλλο.

Ο Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.Ρ.Α

Τάκης Καμπύλης

Το κείμενο του Γρηγόρη Ρουμπάνη:

Ο Γιώργος Καμίνης και η δια της πυράς κάθαρση

Όπως στην αρχαία Ρώμη της παρακμής… Όπως στον Μεσαίωνα του σκοταδισμού… Όπως στον Σταλινισμό των εξοντώσεων…

Τα πολιτικά εγκλήματα συντελούνται χάριν του λαού. Προς διασκέδαση, παραπλάνηση, τέρψη και ανακούφιση. Με αίμα. Άφθονο αίμα, να καίει τις κερκίδες, να θολώνει το μυαλό, να σβήνει από τα μάτια τον ορίζοντα.
Ο Γιώργος Καμίνης, ο νέος άρχοντας της πόλης των Αθηνών, ξεκίνησε την κάθαρσή της. Από τα μιάσματα που την προσβάλλουν. Τις πληγές που κακοφορμίζουν. Τα αποστήματα που πολλαπλασιάζονται. Ο Γιώργος Καμίνης ανακάλυψε τη φλέβα της δυσωδίας.

Χρόνια, ως εκ του επαγγέλματός του, ζυμωμένος με τα κοινά. Με διορατικότητα που του χάρισε και η παραμονή του στη θέση του «Συνήγορου του Πολίτη». Δεν την εντόπισε στην κορυφή της πολιτικής εξουσίας. Εκεί που δεκαετίες τώρα στήνονται το ένα μετά το άλλο τα εγκλήματα σε βάρος της κοινωνίας. Και οδήγησαν στην απόλυτη χρεοκοπία της οικονομίας και την σχεδόν καθολική απαξίωση της πολιτικής.

Την ανακάλυψε στα πρόσωπα ανθρώπων που ελέγχουν την εξουσία. Και, είτε είναι στην τόλμη τους ανεπιθύμητα, είτε στον αριθμό τους περισσότερα από όσα αντέχει ένα ταμείο το οποίο ανέθρεψε και εξακολουθεί να θρέφει μια ολόκληρη οικογένεια Παπανδρέου, φίλους της, συνεργάτες της, υπουργούς της και γελωτοποιούς.

Ο «Αθήνα 98,4», ο σταθμός που έδωσε φωνή στην ερτζιανή δημοσιογραφία, τη δημοσιογραφία της ποιότητας (χαίρε Γιάννη Τζαννετάκο, που κι εσύ έγινες πια βάρος), του ελέγχου, της καταγγελίας, της πρότασης και της ψυχαγωγίας, αποτελεί πηγή μόλυνσης για την πόλη και το σύστημα. Συκοφαντεί ο «Συνήγορος», διασύρει και μέσω των συνεργατών του-οι οποίοι συχνά είναι οι γνωστοί πρόθυμοι υπηρέτες κάθε εξουσίας-διώχνει από τη δουλειά τους ανθρώπους που αυτοί οι ίδιοι υπηρέτες δεν τους άφησαν να κάνουν τη δουλειά τους, άλλους ανθρώπους, νέους που δεν έχουν επαγγελματική μοίρα πια, άλλους που έχουν γλώσσα για να μιλούν και όχι για να γλύφουν.

Έχει πολλούς ο «Αθήνα 98,4». Ναι. Στον τόπο των άπειρων επαγγελματικών ευκαιριών, στην κοινωνία της αφθονίας και της ευνομίας, όλοι δήθεν βρήκαν άσυλο στον «Αθήνα 98,4». Για να επιβαρύνουν τη συνείδηση του Γιώργου Καμίνη και να στερήσουν χρήσιμα κονδύλια για τη λειτουργία των βρεφικών σταθμών. Και των εστιών θαλπωρής για τους άστεγους…
Στην αρχαία Ρώμη, οι προγραφές των ενοχλητικών στην εξουσία και οι θηριωδίες στις αρένες εξασφάλισαν τη διαιώνιση της διαφθοράς και το θάνατο της δημοκρατίας υπέρ της απολυταρχίας.

Στον Μεσαίωνα, οι διώξεις εναντίον κάθε αιρετικού και βολικού σε δαιμονοποίηση προσέφεραν θεαματικές θανατώσεις στην πυρά «μάγων» και «μαγισσών», αλλά ταυτοχρόνως εξασφάλισαν μακροζωία στον σκοταδισμό και στην παραπλάνηση.

Στο σοβιετικής αντίληψης σύστημα περί σοσιαλισμού, οι εχθροί του λαού, αφού διαπομπεύονταν και δολοφονούνταν ψυχικά από την εξουσία, καταδικάζονταν να σέρνουν το υπόλοιπο του βίου τους στη χλεύη και την ανυποληψία-οι τυχεροί στέλνονταν στο θάνατο με συνοπτικές διαδικασίες.
Ο «Συνήγορος του Πολίτη», γνωρίζει από την ιστορία της επιστήμης που υπηρετεί ότι ο ιεροεξεταστής μπορεί να είχε την ισχύ της εξουσίας, αλλά τη δύναμη του λόγου είχε ο «Δικηγόρος του Διαβόλου».
Ο Γιώργος Καμίνης θα πρέπει να θυμάται, ότι για κάθε αδικία και αυθαιρεσία «υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο».

Γρηγόρης Ρουμπάνης

ΥΓ: Ουδέποτε παραιτήθηκα. Μου ασκήθηκε πίεση για παραίτηση. Ουδέποτε αρνήθηκα εργασία. Αντιθέτως πάντοτε εργάστηκα, κατά τις αποφάσεις της εκάστοτε διεύθυνσης. Έχω τις απολαβές της συλλογικής μου σύμβασης που είναι γνωστές και φορολογούνται. Και όποιος με διασύρει δημοσίως ως ανύπαρκτο, ξέρει ότι προσβάλλει το πρόσωπό μου και το λειτούργημά μου.’Eχω παντα στην διαθεση του σταθμου την εργασια μου.

Η επιστολή της Χριστίνας Κοραή:

Κύριε δήμαρχε,

Μ΄ έκπληξη μου είδα να κυκλοφορούν «λίστες της ντροπής» του «Αθήνα 9,84» με ψευδείς και ισοπεδωτικές αναφορές επαγγελματιών δημοσιογράφων, χωρίς μέχρι αυτήν την στιγμή – πέντε μέρες μετά!- να έχετε αισθανθεί την ανάγκη να παρέμβετε με την ευαισθησία που θα έπρεπε να σας διακρίνει, και την οποία επικαλείστε με κάθε ευκαιρία, αυτή του πρώην «Συνηγόρου του πολίτη». Αντιθέτως παρακολούθησα συνεντεύξεις σας στις οποίες και ο ίδιος αναφερθήκατε ισοπεδωτικά και απαξιωτικά ανεξαρτήτως σε όλους τους δημοσιογράφους που σήμερα είναι εκτός του ραδιοσταθμού, υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι συμμετείχαν στο «πάρτυ», ότι δεν απέδιδαν, ότι έριχναν το επίπεδο του σταθμού και με τις επιλογές που κάνατε εσείς τώρα θα το ανεβάστετε. Καλή επιτυχία! Δεν επιτρέπω όμως σε κανένα -ούτε σ΄ εσάς κ.δήμαρχε- να επιχειρεί να αμαυρώσει την καριέρα των 28 χρόνων που έχω στην δημοσιογραφία. Δέχομαι την κριτική, όσο σκληρή κι αν είναι, όχι, όμως την κακοήθεια.

Σπεύδω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κανένα λόγο να απολογηθώ σε κανένα, πολύ περισσότερο σ΄εσάς. Αλλά για να τελειώνει το σήριαλ που σεις ξεκινήσατε και επειδή νοιώθω ότι με έχετε προσβάλει έχω να ξεκαθαρίσω τα εξής: Εχω συνεργαστεί με πολλά ΜΜΕ (ΑΝΤΕΝΝΑ, ΜΕΓΚΑ, ΣΚΑΙ, ΑΛΦΑ, ΝΕΤ κ.α), είχα πολλές προτάσεις και ενίοτε με πολύ υψηλές αμοιβές όπως είναι ευρύτερα γνωστό στη δημοσιογραφική πιάτσα, αλλά ποτέ δεν ήταν η αμοιβή το κίνητρο της όποιας επιλογής μου. Η πρώτη και βασική προτεραιότητα μου ήταν η «Ελευθεροτυπία» στην οποία και απασχολούμαι αδιάλλειπτα από το 1983 και η έντυπη δημοσιογραφία της οποίας είμαι λάτρης. Επίσης ουδέποτε υπήρξα σύμβουλος πολιτικού (υπουργού, βουλευτή) ούτε τράπεζας, οργανισμού κλπ. Από συνειδητή επιλογή. Και παρά το μύθο που υπάρχει για το πρόσωπο μου, σας βεβαιώ ότι ουδέποτε είχα περισσότερες από δύο δουλειές και υπήρχαν μεγάλα διαστήματα που είχα μόνο μία, από καθαρά προσωπική επιλογή και όχι από αδυναμία, το ξεκαθαρίζω ξανά.

Στη λίστα του κατάπτυστου συστήματος που αναπτύχθηκε στον «Αθήνα 9,84» επί των ημερών σας , αναφέρομαι ως εξής: «Χριστίνα Κοραή, (2046/μηνα). Μία από τους 19 πολιτικούς συντάκτες. Συμμετοχή με ένα σχόλιο. Εργάζεται στην Ελευθεροτυπία κλπ). Απαντώ:

* «2046/μήνα». Αληθές. Ομως το ποσόν αφορά μικτά, χωρίς δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα άδειας. Κατώτερο ακόμη και της σύμβασης που προέβλεπε η ΕΣΗΕΑ.
* «Μία από τους 19 πολιτικούς συντάκτες». Δεν με αφορά.
* «Συμμετοχή με ένα σχόλιο». Πολιτική συντάκτρια είμαι, σχόλιο θα έκανα, όχι εκπομπή μόδας (αν και θα μπορούσα). Παρεπιπτόντως όμως υπάρχουν στο αρχείο του ρ/σ τουλάχιστον 50- 60 συμμετοχές μου σε ζωντανές εκπομπές με το ρόλο της συμπαρουσιάστριας στο διάστημα των 15 μηνών που απασχολήθηκα, και οι οποίες ήταν πέραν των συμβατικών μου
υποχρεώσεων όπως πολύ καλά γνωρίζει η προηγούμενη διεύθυνση του ρ/σ.
* «Εργάζεται στην Ελευθεροτυπία κλπ». Είπαμε ότι το «κλπ.» δεν υπάρχει. Ποτέ δεν υπήρξα πολυθεσίτισα αν και θα μπορούσα.
Είναι σαφές, λοιπόν, ότι δεν περιμένω μαθήματα επαγγελματικής αξιοπρέπειας από τα βρώμικα συστηματάκια που αναπτύχθηκαν στον «Αθήνα 9,84» επί των ημερών σας κ.δήμαρχε και που σας προσφέρουν κακές υπηρεσίες, με παραπληροφόρηση και εφαρμόζοντας μεθόδους που θα έπρεπε να κάνουν έναν αριστερό και «Συνήγορο του Πολίτη» να ντρέπεται. Εκτός και
αν είστε «πρωην» και στα δυο.

Ναι στη διαφάνεια. Ομως όλες οι λίστες στο φως αφού πρόκειται για το χρήμα των δημοτών, με την επίσημη υπογραφή του «Αθήνα 9,84» και με όποια σκληρή κριτική θέλετε. Αλλά δίκαιη.

Και για να τελειώνουμε. Εάν δεν υπάρξει δική σας δήλωση η οποία δεν θα βάζει στο ίδιο σακκί όλους τους δημοσιογράφους και η νέα διοίκηση – διεύθυνση που σεις τοποθετήσατε στον «Αθήνα 9,84», δεν καταδικάσει τις «λίστες της ντροπής» που φεύγουν από τα φαξ κορυφαίων στελεχών του ρ/σ, δυστυχώς, εγώ θα υπερασπίσω την υπογραφή μου με κάθε όπλο που μου δίνουν νόμοι και θεσμοί. Και θα αρχίσω ζητώντας την προστασία μου από τον «Συνήγορο του Πολίτη».

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΡΑΗ
Δημοσιογράφος