Reality με 16χρονα: Η τηλεοπτική μανία της Αμερικής και όχι μόνο…

Βίντεο: Πως αντιδρά μια πλούσια νεαρή όταν της χαρίζουν ένα ακριβό αυτοκίνητο;

Το «My Super Sweet 16» είναι ένα ριάλιτι του MTV, που παρουσιάζει τη συνήθεια που έχουν οι νεαροί έφηβοι στην Αμερική, τον Καναδά και τη Βρετανία, να γιορτάζουν τα 16 τους σαν κακομαθημένα πριγκιπόπουλα. 

Στην εκπομπή, οι …εορτάζοντες μετατρέπουν σε εφιάλτη τη ζωή των γύρω τους, τοποθετούν τον εαυτό τους στο κέντρο του κόσμου και ζητούν να τους ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση, τις πιο πολλές φορές παράλογη. Τα εκνευριστικά κακομαθημένα πλουσιόπαιδα πιέζουν τους γονείς τους σε ακρότητες, κάνουν τα αδέλφια και τους συμμαθητές τους να σκάνε από ζήλεια, σε ένα χάος, που ευτυχώς κρατάει μέχρι το Happy Birthday…

Για όλα τα παραπάνω, η εκπομπή έχει δεχθεί αρκετές αρνητικές κριτικές, κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία. Δείτε τη σκληρή κριτική του Βρετανού σατυριστή Charlie Brooker, όπως προβλήθηκε στο BBC 4:

Χαρακτηριστικό παράδειγμα «εφηβικού καπρίτσιου» ήταν η έφηβη Audrey Reyes, η οποία μόλις αντίκρισε το δώρο της -μια ολοκαίνουρια Lexus, αξίας 67,000 δολαρίων – άρχισε να φωνάζει υστερικά και να βρίζει τη μητέρα της:

Το »My Super Sweet 16″ προβάλλεται και από το ελληνικό MTV καθημερινά στις 14:00, στην αμερικάνικη εκδοχή του. Το …έθιμο αυτό δεν υπάρχει στην Ελλάδα, αν και ποτέ δεν είναι αργα…